22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCinci „stranieri“ romani au inscris

Cinci „stranieri“ romani au inscris

Fostul atacant al Universitatii Craiova, Gheorghe Craioveanu, a marcat un gol in partida pe care echipa sa, Getafe, a pierdut-o in deplasare, cu scorul de 1-2, in fata formatiei Racing Ferrol, in etapa a IV-a din Segunda Division. Craioveanu, care a jucat tot meciul, a egalat, in minutul 47.

Florin Cernat, jucatorul roman al echipei Dinamo Kiev, a marcat un gol in minutul 29 al partidei cistigate pe teren propriu, cu scorul de 2-0, in fata formatiei Polihraftechnica Aleksandria, in etapa a XI-a a campionatului Ucrainei.

La rindul sau, atacantul roman al echipei FC Nantes, Viorel Moldovan, a marcat singurul gol al formatiei sale in minutul 36 al meciului disputat pe teren propriu, cu Auxerre, scor 1-4, in cadrul etapei a IX-a a campionatului Frantei. Moldovan a evoluat pe intreaga durata a meciului si a primit in cotidianul L’Equipe nota 5,5.

Un alt jucator roman, Marius Mitu, a marcat doua goluri in minutele 25 si 40 ale meciului pe care echipa sa, Lierse, l-a cistigat in deplasare, cu scorul de 3-1, in fata formatiei La Gantoise, in etapa a VII-a a campionatului Belgiei. Mitu a evoluat pe intreaga durata a meciului.

In sfirsit, in etapa a IX-a a campionatului Croatiei, jucatorul roman Dumitru Mitu a marcat un gol in minutul 44 al meciul cistigat de echipa sa, Dinamo Zagreb, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, in fata gruparii Rijeka.

In continuare va prezentam si evolutiile celorlalti „stranieri“ romani care evolueaza in campionatele din Europa.

Spania. Fotbalistul oltean Adrian Ilie a intrat pe gazon in minutul 63 al meciului pe care echipa sa, Deportivo Alaves, l-a pierdut pe teren propriu, cu scorul de 1-2, in fata formatiei Deportivo La Coruna, in etapa a IV-a a campionatului Spaniei. Ilie l-a inlocuit pe Magno. Fundasul roman Cosmin Contra a fost rezerva in partida pe care echipa sa, Atletico Madrid, a terminat-o la egalitate pe teren propriu, scor 1-1, cu formatia Recreativo Huelva. Contra a fost introdus pe teren in minutul 45, in locul lui Correa. Echipa Villarreal, fara mijlocasul roman Constantin Gilca, a terminat la egalitate in deplasare, scor 1-1, cu formatia Racing Santander. Mijlocasul roman Denis Serban nu a evoluat in partida pe care echipa sa, CF Valencia, a cistigat-o acasa, cu scorul de 3-0, in fata formatiei Rayo Vallecano. Potrivit cotidianului AS, jucatorul roman al echipei Albacete, Catalin Munteanu, a avut sase ocazii de gol in meciul terminat la egalitate, scor 1-1, pe teren propriu, cu formatia Elche, in etapa a IV-a din Segunda Division. In minutul 60, Munteanu, care a evoluat pe toata durata meciului, a primit un cartonas galben. Echipa UD Salamanca, al carei portar este romanul Bogdan Stelea titular, a fost invinsa pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de formatia Badajoz. Stelea, care a evoluat toata partida, a gafat la unicul gol inscris de oaspeti. Mijlocasul roman Laurentiu Rosu nu a jucat in partida pe care echipa sa, Numancia Soria, a pierdut-o in deplasare, cu scorul de 2-3, in fata formatiei Polideportivo Ejido.

Germania. Vasile Miriuta a jucat toate minutele in meciul pierdut de echipa sa, Energie Cottbus, pe teren propriu, cu scorul de 0-1, in fata gruparii VfL Wolfsburg, in etapa a VII-a a campionatului Germaniei. Laurentiu Reghecampf nu a evoluat pentru Energie Cottbus, in timp ce Dorinel Munteanu, de la VfL Wolfsburg, a intrat pe teren in minutul 76, in locul lui R. Ponte. Ionel Ganea nu a jucat in meciul pierdut de VfB Stuttgart, in deplasare, cu scorul de 2-3, in fata formatiei SV Hamburg.

Italia. Atacantul roman al echipei AC Parma, Adrian Mutu, a evoluat 89 de minute in partida terminata la egalitate, scor 2-2, in deplasare, cu Juventus Torino, in etapa a IV-a a campionatului Italiei. Mutu, care in minutul 72 a primit un cartonas galben, a fost inlocuit cu Donati. In etapa a V-a din Seria B, Paul Codrea a jucat pentru Genoa 1860 pe intreaga durata a partidei pierdute in deplasare, cu scorul de 0-1, in fata gruparii Cagliari. Mihalcea a intrat la Genoa in minutul 77, in locul lui Caparelli. Jucatorul roman al echipei US Palermo, Valentin Nastase, a fost rezerva si nu a jucat nici un minutul in meciul pierdut in deplasare, cu scorul de 1-2, in fata gruparii Trestina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS