5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar opt echipe sint pregatite de start

Doar opt echipe sint pregatite de start

Campionatul judetean gorjean se apropie de start, dar echipele nu se prea grabesc sa-si completeze formularele tip solicitate de Asociatia Judeteana de Fotbal. La ultima Adunare Generala, presedintele Ion Corlan a solicitat ca toate asociatiile sportive si cluburile care doresc sa-si inscrie echipe in campionatul Diviziei D sa completeze o cerere tip prin care sa solicite inscrierea in editia 2002-2003 a campionatului. Prin aceasta cerere, echipele trebuie sa confirme faptul ca au asigurate la teren conditiile minime solicitate de AJF si sa specifice care sint oficialii clubului si antrenorii sau instructorii sportivi.

Divizia D poate incepe si cu opt echipe

Pina ieri dupa-amiaza, doar opt dintre formatiile care au activat in editia precedenta de campionat au mai solicitat inscrierea, termenul limita de completare a cererilor fiind stabilit pentru astazi. Secretarul AJF Gorj, Daniel Baloi, a spus ca daca mai sint echipe care doresc sa se inscrie este posibil ca acest termen sa se mai prelungeasca o zi sau doua, dar nu mai mult pentru ca, de saptamina viitoare, isi va incepe activitatea Comisia de Omologare a terenurilor. Daca echipele nu vor intruni conditiile solicitate de AJF, cererile de inscriere nu vor fi aprobate.

„De aceasta data, totul a depins de echipe si nu de conducerea AJF. Noi le-am dat termen citeva luni pentru a-si pune la punct baza materiala. Daca nu au facut-o atunci nu se vor putea inscrie in campionat. Putem incepe chiar si cu opt echipe si sa jucam dublu tur-retur“, a spus secretarul AJF.

La Categoria Onoare, cererile de inscriere se pot completa pina pe 6 septembrie, aici existind deja mai multe cereri de inscriere, unele venite din partea unor formatii care nu au activat in sezonul trecut. Printre noutati se numara Vulturii Negrii – formatie a romilor din Tirgu Jiu -, dar si Elcomex Strimba-Jiu, formatie care a mai activat in campionatul gorjean cu citiva ani in urma.

Observatorii vor sustine examen de licenta

Presedintele AJF Gorj, Ion Corlan, i-a convocat in aceasta saptamina pe toti observatorii care au activat in anii trecuti la nivelul campionatului judetean. La sedinta de lucru au fost invitate sa participe si persoanele care doresc sa devina din acest an observatori de fotbal. Dupa ce presedintele AJF Gorj, care este si observator federal, le-a adus la cunostinta prevederile regulamentului si aspectele care trebuie avute in vedere la observarea meciurilor din judet, arbitrii divizionari Mihai Prunariu si Daniel Baloi le-au comunicat observatorilor ultimele reglementari in materie de arbitraj prezentate la consfatuirea arbitrilor din Lotul Divizionar care a avut loc recent, la Orsova. Ion Savulea si Sorin Gaman, observatorii federali invitati sa ia parte la intilnire, le-au impartasit colegilor din experienta lor. Cu aceasta ocazie a fost prezentata si structura noii comisii de observatori, care va fi coordonata in acest sezon de secretarul AJF, Daniel Baloi. Toti cei prezenti la aceasta sedinta urmeaza sa isi completeze pina marti dosarul de inscriere la concursul de obtinere a licentei de observator. Dupa sustinerea probei teoretice, observatorii vor avea ocazia sa observe si un meci in care ii vor nota pe arbitrii. Special pentru aceasta ocazie, conducerea AJF a perfectat un joc amical intre echipa de juniori de la Pandurii si formatia FC Novaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS