10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSandoi mai vrea jucatori

Sandoi mai vrea jucatori

Universitatea revine astazi acasa, dupa amicalul cu Poli AEK Timisoara

Astazi se incheie stagiul de pregatire al Universitatii de la Resita cu un meci de verificare cu Poli AEK Timisoara, partida programata la Caransebes (ora 11.00). De luni, oltenii isi vor continua pregatirile in Craiova in cantonamentul din Lunca Jiului, desi initial se vorbea de un turneu in strainatate. Saptamina viitoare, Universitatea va juca doua amicale in Craiova: miercuri, cu o echipa din Banie, iar simbata, cu Sportul Studentesc. Antrenorul principal Emil Sandoi a declarat ca pina la sfirsitul saptaminii viitoare se va definitiva lotul pentru campionatul 2002/2003. Se pare ca resitenii Agachi si Bratu vor face si ei parte din lotul Universitatii.

– Cum ati caracteriza aceasta etapa de pregatire, domnule Sandoi?

– Ne-am indeplinit obiectivul acestei perioade. Sigur, mai avem de munca. N-am ce sa le reprosez jucatorilor, au fost receptivi la programul stabilit. Am mers pe ideea de a disputa cit mai multe partide amicale, idee care va prinde contur si in perioada imediat urmatoare, din motive subintelese. In momentul de fata, suferim – chiar foarte mult – la capitolul omogenizare…

– Si la finalizare!

– Da, este adevarat. In amicalul de joi, 1-1 cu UMT, Universitatea a avut o evolutie buna pentru etapa actuala de pregatire, a fost cel mai bun joc de pina acum. M-am declarat, in general, multumit de randamentul jucatorilor. Am dominat categoric adversarul in toate cele 90 de minute, deoarece cu exceptia a doua-trei greseli UMT n-a reusit sa se apropie de poarta noastra. Din pacate, balonul a lovit de trei ori bara, plus alte sase-sapte ocazii de gol.

– Ar mai fi deci unele neimpliniri…

– Explicabile pentru perioada actuala si situatia lotului Universitatii. N-am reusit inca sa lucram foarte mult la finalizare deoarece pina in prezent am pus accentul pe pregatirea fizica. Iar prin aceste jocuri amicale am incercat si omogenizarea formatiei.

– Care-i starea de spirit a jucatorilor?

– Una buna, desi majoritatea jucatorilor care alcatuiesc lotul actual al Universitatii au trecut printr-o perioada grea de incertitudini, de schimbari, de alte probleme. Majoritatea fotbalistilor n-au avut o continuitate in ceea ce priveste jocurile din sezonul trecut. Uitati-va pe statistici si veti constata ca doar cei care au activat in divizia B (Badea, C. Nica, S. Ciocoi, R. Miclea) au avut un fel de continuitate, evoluind meci de meci, ceilalti n-au fost titulari in toate partidele.

– Antrenorul Sandoi este multumit de actualul lot?

– Va trebui sa facem citeva „plombe“. In afara de cei patru straini (trei brazilieni si un englez) – care se vor prezenta luni la antrenament – mai sintem in discutii si cu alti fotbalisti.

– E vorba de olteni de-ai nostri? Cristescu, Papura, Stinga, Lutu?

– Nu pot sa-i nominalizez inca, sintem in contact. Pot doar sa spun ca sintem in discutii, intr-adevar, si cu citiva fosti jucatori ai Universitatii. Oricum, trebuie ca pina la sfirsitul saptaminii viitoare sa clarificam problemele privind lotul pentru campionat. Deja sintem in intirziere, dar la Universitatea a fost in aceasta vara o situatie aparte.

– Referitor la cei sase jucatori pusi pe liber: a contat valoarea lor sau la unii valoarea contractelor mostenite de la Netoiu?

– Nu neaparat. Atitudinea lor fata de jocuri a lasat de dorit. Este posibil ca ei sa fi fost cu gindul in alta parte.

– S-a clarificat conducerea tehnica? Stefanescu – director tehnic, Sandoi – principal. Secunzi?

– Nu pot eu sa raspund la asemenea intrebari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS