16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Sase jucatori ar ramine Craiovei, ceilalti sint ai lui Gigi Netoiu!“

„Sase jucatori ar ramine Craiovei, ceilalti sint ai lui Gigi Netoiu!“

• Mondea afirma ca pina acum nimeni nu a indraznit sa trateze ferm cu Netoiu • In vara trecuta, „Comandantul“ ar fi cerut sponsorizari de 500.000 USD

Mass-media consemneaza aproape in fiecare zi asa-zisul interes al unor persoane juridice si fizice in a prelua actiunile lui Netoiu de la FC Universitatea, cititorilor oferindu-li-se si variante ale conducerii administrative, tehnice etc. Cea mai buna varianta ar parea preluarea pachetului majoritar de catre Consiliul Local Craiova, dar primarul Bulucea a marturisit ca, deocamdata, Primaria din Banie n-are forta financiara necesara unei asemenea investitii, in prezent preocupindu-se de continuarea si finantarea lucrarilor de nocturna de la „Ion Oblemenco“. Actualul prefect de Dolj, Cornel Mondea, este om de fotbal, de numele lui si al antrenorului Bondrea legindu-se ascensiunea spectaculoasa si unica in fotbalul romanesc a echipei Electroputere in anii ’90. L-am intervievat ieri pe prefectul Cornel Mondea despre situatia actuala de la Universitatea, dar a evitat raspunsurile transante si nominalizarile.

– Lumea fotbalistica percepe acum Universitatea drept echipa „Netoiu SRL“: valorile sint vindute, unele partide au fost suspecte de aranjamente in interesul lui Netoiu, accesul spectatorilor a fost recent interzis prin pretul prohibit al biletelor s.a.m.d. Legal, n-aveti nici o putere. Dar moral, ca om de fotbal si prefect, de ce sinteti indiferent sau cel putin asa lasati impresia?

– Ca om de fotbal si prefect – asa cum ma catalogati -, nu sint indiferent fata de miscarea fotbalistica din Craiova, si implicit nici fata de Universitatea. Cum bine stiti, de UFC Electro ma ocup, in momentul de fata, de unul singur. Sint legat cu sufletul de aceasta echipa si vreau sa-mi mentin aceasta legatura afectiva.

– Revenind la Universitatea…

– Am incercat toate diligentele necesare, dar pina in momentul de fata nu s-a gasit absolut nimeni care sa vina la mine sau la primar si sa fie foarte ferm ca este dispus sa se aseze la masa negocierilor cu actionarul Netoiu. Iar noi, oficialitatile, sa fim gazdele sau moderatorii acestor discutii.

– Exista in prezent idei de a prelua actiunile de la Netoiu (variante cu primaria, SIF, alte persoane juridice, fizice). Sinteti la curent cu acestea? Se vor limpezi la vara problemele Universitatii?

– Discutiile pe care le-am purtat eu s-au oprit la nivelul… discutiilor. De fapt, aceste discutii pe tema preluarii actiunilor Universitatii nu pot fi purtate cu mine sau cu primarul Bulucea, ci cu actionarul Netoiu. Noi nu putem decit sa-i transmitem actionarului ca am identificat grupari sau oameni in Craiova dispusi sa-i plateasca tot ceea ce demonstreaza el ca a cheltuit la FC Universitatea.

– Totusi, inteleg ca ati avut unele discutii cu oameni interesati de eventuala preluare a actiunilor.

– Exista, intr-adevar, niste persoane fizice si juridice care ne-au declarat ca sint dispuse sa incerce sa gaseasca o solutie, precizindu-ne ca nu pot singure…

– Oferiti-ne si nume!

– Nu pot deoarece nu exista, la aceasta data, certitudini. A mai fost o varianta cu Balaci, cel putin asa a declarat. Nu stiu daca in „spatele“ acelei declaratii a lui Balaci a fost ceva adevarat.

– Ati participat in vara lui 2001 la intilnirea dintre oficialitatile locale (prefect, primar) si actionarul Netoiu, atunci cind actionarul Universitatii a intentionat sa mute echipa din Craiova. Ce i s-a promis actionarului si nu s-a respectat, asa cum repeta intr-una Netoiu? Primarul Bulucea pretinde ca tot ceea ce a promis s-a realizat. Adevarul e la mijloc?

– Intr-adevar, atunci, la Bucuresti, s-au discutat problemele de la FC Universitatea si cu totii am promis ca vom incerca sa ajutam aceasta grupare fotbalistica privata. Discutiile s-au axat pe cele doua probleme de la stadion: montare scaune – care s-a realizat – si finalizarea nocturnei, ultima este insa legata de iluminatul Baniei si este in atentia Consiliului Local Craiova. Legat de exemplele pe care le ofera actionarul Netoiu, si anume ca Steaua, Rapid, Dinamo sint sustinute financiar de sponsori puternici care aloca sume importante (de ordinul sutelor de mii de dolari), datele problemei sint altele in Craiova. I-am explicat domnului Netoiu de atunci, din vara anului trecut, ca nu cred ca in Craiova vom putea gasi sponsori de calibrul financiar dorit de el…

– Adica?

– Actionarul Netoiu dorea sa-i gasim sponsori care sa asigure echipei aproximativ 500.000 USD. S-a dovedit, in timp, ca in Craiova nu s-au putut gasi nici 100.000 USD. De ce? Pentru ca nu exista oameni in Craiova dispusi sa „sponsorizeze“ cu 100.000 USD echipa, Universitatea fiind, dupa cum ati tinut sa subliniati, una privata.

– Actionarul inca unic, Netoiu, i-a catalogat pe cei din Craiova drept „olteni piriti“, in sensul ca nimeni nu s-a implicat financiar, in 2000, pentru a prelua echipa si a face performanta. Cum comentati?

– Cred ca din cele spuse de mine pina acum s-a inteles. Nu stiu cum sa comentez catalogarea de „olteni piriti“? Olteni sintem. Ca nu exista oameni cu bani, asta e posibil. Ma obligati sa repet: nimeni nu vine cu bani intr-o „zona“ in care nu are putere si nu poate sa ia nici o decizie. Acesta este motivul principal care, presupun, a stopat intentiile unora de a sponsoriza echipa.

– Cum ramine si cu asa-zisa echipa-satelit Electro? Ea este, deocamdata, a nimanui. Oficial, nu este satelitul Universitatii, iar daca nu v-ati fi implicat, in nume personal, cine stie care ar fi fost soarta ei.

– Asa este. UFC Electro are totusi doi actionari: CS Electro si Universitatea. Dar si aici, la Electro, foarte greu gasesc sponsori sa ajutam echipa. Si este in Divizia C.

– Desi ar trebui sa fie in B…

– E o alta discutie. Financiar, deocamdata, nu e posibil.

– Ca sa incheiem subiectul Universitatea: daca nu se vor gasi oameni (persoane juridice, fizice) sa preia actiunile, cum ramine? Tot cu evitarea retrogradarii?

– Personal, cred ca situatia este destul de complicata si complexa. Trebuie gasita o solutie. In primul rind, sa se aseze la masa tratativelor, adica adus Netoiu la aceste discutii-tratative privind preluarea actiunilor.

– Intr-o emisiune televizata, dumnealui a spus, printre altele, ca ne lasa mitul si sigla Universitatii, dar pleaca, in schimb, cu 31 de jucatori! Inteleg ca ati avut o discutie la telefon cu actionarul Netoiu, oferiti-ne amanunte.

– V-am spus, situatia e complexa. Indiferent cine vine actionar la FC Universitatea, cu greu va prelua cei aproape 16 jucatori veniti la Craiova cu Netoiu. De ce 16? Asa am socotit eu impreuna cu unul dintre cei care ar dori sa participe la o preluare, anume ca sase jucatori ar ramine Craiovei, iar 16 ar fi ai lui Netoiu.

– Vine Netoiu la tratative in Craiova?

– Ar trebui sa-l invite cineva!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS