10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNetoiu de la meteo

Netoiu de la meteo

Soldat ascultator, Adrian Baldovin cazu la datorie. Nu cu capul taiat de propriul „Comandant“, ci doar putin ranit. „Ostirii“ ii fu taiata solda si, gata, Gigi Netoiu ne lamuri, crezu el, cit este de hotarit sa curme raul din radacina. Bine, nici noi nu il credeam asa de fraier incit sa-si taie singur creanga de sub picioare si, deci, nu ne asteptam ca Netoiu sa dea vreun exemplu demn de urmat din moment ce il tot asaza lumea alaturi de Gheorghe Stefan, Jean Padureanu si Romica Pascu. Nu am inteles insa ce rost au avut declaratiile razboinice facute de „Comandant“ imediat dupa meciul cu Petrolul, pentru ca „masurile drastice“ promise au insemnat, de fapt, un imens „fis“. Sesizind probabil ca diferenta dintre ce a vorbit in zilele anterioare si ce a hotarit luni seara este cam maricica, Gigi Netoiu a preferat sa nu fie penibil pina la capat, asa ca ieri nici nu a mai venit la conferinta de presa, desi spusese ca o va face. Prin urmare, am fost obligati sa vedem din nou fata vesnic suparata a lui Florin Marin si mustata inselatoare a lui Dan Sendrea, vicepresedintele cu cel mai fin auz.

Practic, dupa „masurile drastice“ luate, am inteles ca, daca Florin Marin ar fi avut inspiratia sa joace cu altcineva in locul lui Baldovin, Universitatea ar fi cistigat meciul cu Petrolul. Dar, prestatia lui Adrian i-a afectat pe toti colegii sai din teren, motiv pentru care Petrolul ne-a batut de ne-a sunat apa in cap, iar „Comandantul“ – ajutat probabil de sugestiile lui Florin Marin – l-a trimis pe iresponsabilul Baldovin la tineret, de parca lui Beldeanu nu ii era de ajuns ca il are pe Bogdan.

Daca asa a gindit Gigi Netoiu luni seara, cind „a taiat in carne vie“, noi zicem ca s-a oprit oarecum la mijlocul drumului. Pentru ca la fel de vinovat ca si Baldovin este, din punctul nostru de vedere, si Florin Marin, antrenorul care l-a tinut pe fundas in teren tot meciul si nu si-a dat seama de eroarea comisa. Dar, este posibil ca la „furtunoasa“ sedinta de luni seara „Comandantul“ sa fi facut aceeasi greseala pe care am comis-o noi la conferinta de presa de ieri. Astfel, „Flocea“ s-a ratoit pe buna dreptate atunci cind am vrut sa stim de ce l-a schimbat pe Grigorie, desi acesta fusese singurul nostru jucator periculos in meciul cu Petrolul. De fapt, pierdusem foaia si ne-am amintit prea tirziu ca intrebarea corecta era „De ce nu l-ati schimbat pe Baldovin?“

Vorbind serios, sanctiunile dictate, atitea cite au fost, il avantajeaza clar pe Gigi Netoiu. Una dintre decizii spune ca jucatorii nu vor mai primi primele daca nu se vor clasa macar pe locul patru la incheierea campionatului. Obiectivul ni se pare acum greu de atins pentru ca ne mai viziteaza, de exemplu, alte echipe sarace de puncte – Ceahlaul si Astra – si tare ne este frica de vreo doua „zile slabe“. Asa ca, de la locul cinci in jos, Netoiu va ramine cu o gramada de bani in buzunar, ca doar asa si-a avertizat jucatorii. Daca adunati, se string probabil peste 100.000 de dolari. Ceva ne face sa credem ca, de fapt, „Comandantul“ isi pregateste plecarea definitiva. Si atunci, de ce sa nu cheltuiasca mai putin?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS