20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDuel anglo-german pe „Anfield Road“

Duel anglo-german pe „Anfield Road“

Prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor, care a inceput aseara tirziu, cu meciurile Bayern München – Real Madrid si Deportivo La Coruna – Manchester United, va continua astazi, cind sint programate partidele Liverpool – Bayer Leverkusen si Panathinaikos Atena – CF Barcelona. Cele doua intilniri vor incepe la ora 21.45, iar meciul de pe stadionul „Anfield Road“ dintre Liverpool si Bayer Leverkusen va fi transmis in direct de Pro TV. Rezumatele ambelor partide care se vor disputa in aceasta seara vor fi difuzate, dupa miezul noptii, de acelasi post de televiziune.

Ca orice confruntare dintre echipele britanice si cele germane, meciul in care vor juca Liverpool si Bayer se anunta a fi deosebit de interesant. Formatia germana abordeaza aceasta partida din postura de lidera a Bundesligii, iar gruparea engleza se afla in crestere de forma dupa ce antrenorul Gerard Houllier, care a fost supus in octombrie 2001 unei interventii chirurgicale pe cord deschis, a revenit pe banca tehnica. Sub conducerea lui Houllier, echipa engleza a obtinut in sezonul trecut cinci trofee: Cupa Ligii Engleze, Cupa Angliei, Cupa UEFA, Supercupa Europei si Cupa „Charity Shield“. Fost profesor de limba engleza, Gerard Houllier a pregatit in anii ’70 echipele de amatori Touquet si Noeux-les-Mines. In 1982, a preluat conducerea tehnica a formatiei Racing Club de Lens, apoi a antrenat echipa Paris Saint-Germain, campioana Frantei in 1986, si selectionata de seniori a Frantei. Houllier a fost numit manager al echipei FC Liverpool pe 12 noiembrie 1998. Pentru toate aceste performante, managerul echipei FC Liverpool a primit luni titlul de cavaler al Legiunii de Onoare, cea mai inalta distinctie acordata in Franta civililor.

La Atena, in vulcanul de pe stadionul „Olimpic“, Panathinaikos va primi replica echipei CF Barcelona. Pentru echipa catalana, Liga Campionilor este singura competitie pe care o mai poate cistiga in acest an si, de aceea, elevii lui Carles Rexach vor aborda cu atentie dubla intilnire cu Panathinaikos. Echipa din Atena s-a dovedit insa a fi o nuca greu de spart pentru multe formatii cu renume, iar spaniolilor nu le va fi usor sa-si atinga obiectivul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS