19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„George Ilinca si vicele clubului ne-au cerut sa pierdem meciul“

„George Ilinca si vicele clubului ne-au cerut sa pierdem meciul“

• Internationalul roman a facut aceasta declaratie incendiara ieri la conferinta de presa de la reunirea lotului national • „Ganezul“ a refuzat propunerea „indecenta“ si le-a marcat giulestenilor doua goluri, facindu-i sa piarda titlul

Jucatorul echipei VfB Stuttgart, Ionel Ganea, care a fost convocat pentru partida amicala Romania-Ucraina, a spus ieri ca, in anul 1998, pe vremea cind evolua la echipa Universitatea Craiova, conducerea gruparii oltene le-a cerut fotbalistilor sa piarda meciul cu Rapid Bucuresti, care s-a disputat in ultima etapa a campionatului. „Au venit la noi presedintele Consiliului de Administratie, George Ilinca, si vicepresedintele clubului si ne-au cerut sa pierdem partida cu Rapid. Eu nu am fost de acord.“ Intrebat cine este vicepresedintele in cauza, Ganea s-a grabit si a pronuntat numele lui Jean Nitulescu. Acesta nu avea atunci nici o functie la club, venind la Universitatea la sase luni dupa meciul respectiv. Daca ne aducem aminte bine, vicepresedinte era in acel moment Gheorghe Nedelescu… In continuare, Ganea a precizat ca a preferat sa accepte prima oferita de Steaua, clubul din Ghencea stimulindu-i practic pe olteni sa joace corect acel meci.

Desi echipa din Giulesti avea neaparata nevoie de victorie pentru a cuceri titlul de campioana, partida s-a incheiat la egalitate, scor 2-2, Ganea inscriind ambele goluri ale fotbalistilor craioveni, iar titlul de campioana a intrat in posesia echipei Steaua.

Ganea a spus ca jucatorii din Romania nu sint protejati suficient pentru a putea refuza sa joace in meciuri aranjate cind le cer presedintii de cluburi. „Asociatia Fotbalistilor Profesionisti din Romania ar trebui sa-si angajeze avocati care sa-i apere pe jucatori. Fotbalistul este un angajat, iar cind patronul ii cere sa nu lucreze, nu are ce face“, a precizat Ganea.

Bogdan Stelea, Mirel Radoi, Cristian Chivu si Iulian Filipescu au precizat ca nu pot spune daca au participat sau nu la meciuri aranjate, dar, daca s-a intimplat, ei nu au avut cunostinta. Stelea a spus ca jucatorii romani sint persoanele cel mai usor de constrins si din aceasta cauza trebuie sa faca numeroase compromisuri. „AFPR-ului i s-au pus mereu piedici, inca din anii ’90“, a spus Stelea. In legatura cu „cazul Piatra Neamt“, Ionel Ganea a spus ca acest gen de sanctiuni trebuia sa vina mai devreme, deoarece nu se ajungea la dezastrul actual. „Probabil, daca nu se rata calificarea la Cupa Mondiala, nu se luau nici acum aceste masuri. Sanctiunile trebuia sa fie mai drastice“, a afirmat Ganea.

Cristian Chivu a spus ca aceste masuri sint un inceput si ca spera ca oamenii din fotbal sa inteleaga ca nu se mai poate continua asa, intrucit imaginea fotbalului romanesc are de suferit. Bogdan Stelea considera ca masurile luate sint discutabile, iar Mirel Radoi a spus ca fotbalul romanesc nu va putea creste in valoare cu asemenea practici. Iulian Filipescu nu a dorit sa faca nici un comentariu in legatura cu acest subiect. Antrenorul Anghel Iordanescu a spus ca cercetarile ar trebui sa continue in „cazul Piatra Neamt“. „Era nevoie de acest moment. Nu putem sa fim siguri ca meciuri strategice nu vor mai exista. In urma cercetarilor facute de Comitetul Executiv si de Comisia de Supraveghere a Competitiei ar trebui sa apara mai multe date. Principalii vinovati sint conducatorii, jucatorii avind si ei partea lor de vina. Nu am vazut nici un presedinte suspendat“, a spus Iordanescu. „Intentionam sa iau o decizie capitala si am fost foarte framintat in ultimele doua zile, deoarece nu doream sa fac dreptate printr-o nedreptate“, a precizat selectionerul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS