21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Pavel si Adrian Voinea vor juca la Australian Open

Andrei Pavel si Adrian Voinea vor juca la Australian Open

Turneul masculin de tenis Australian Open va debuta luni, la Melbourne, cu meciurile de pe tabloul principal, urmind sa se incheie pe 27 ianuarie. Editia din acest an a Internationalelor Australiei, primul turneu de Grand Slam al sezonului, a inregistrat doua premiere. Pentru prima data de la crearea acestei competitii, pe tabloul principal au fost inscrisi 32 de jucatori capi de serie. De asemenea, cap de serie numarul unu in concursul masculin a fost ales in acest an un jucator australian, Lleyton Hewitt, pentru prima oara din anul 1976, cind locul intii de pe tabolul principal i-a revenit lui Ken Rosewall.

La competitia de la Melbourne vor participa si tenismenii romani Andrei Pavel si Adrian Voinea. Cel mai bun tenismen roman al momentului, Andrei Pavel (locul noua in clasamentul ATP) a fost desemnat cap de serie numarul 25 la Australian Open si il a intilni in primul tur pe argentinianul Franco Squillari. Jucatorul argentinian, care se afla in acest moment pe locul 27 in clasamentul ATP, l-a invins de doua ori pe Pavel, in timp ce romanul a obtinut trei victorii in fata lui Franco Squillari, ultima oara anul trecut, la Estoril. Daca va trece de Squillari, Pavel il va intilni pe invingatorul dintre cehul Ota Fukarek si brazilianul Alexandre Simoni.

Adrian Voinea il va avea ca adversar pe spaniolul David Sanchez, care ocupa locul 55 in clasamentul ATP. Ibericul s-a impus in unica intilnire cu Voinea, in anul 1998, la Merano. Daca il va invinge pe Sanchez, Voinea va juca in turul doi cu invingatorul dintre francezul Julien Boutter si brazilianul Gustavo Kuerten, cap de serie numarul doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS