14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIa sa va dam niste cadouri grele ca si carnea de porc!

Ia sa va dam niste cadouri grele ca si carnea de porc!

E sfirsit de an, asa ca ne-am gindit sa le acordam niste premii, evident simbolice, oamenilor din sportul craiovean care s-au remarcat, intr-o masura mai mare sau mai mica, in acest sezon. Evident, am intocmit ancheta noastra alegind o modalitate prin care sa-i „intepam“ pe cei care au comis gafe, au facut declaratii hilare sau au evitat sa spuna lucrurilor pe nume. Alegerea premiantilor am facut-o, se putea altfel, cu umor, ca doar la cumpana dintre ani e musai nevoie si de putin haz care sa va descreteasca fruntile. Premiile vor fi inminate de „amicii“ celor care se vad in postura de a fi cistigatori intr-o ancheta care sparge tiparele traditionalului. Speram ca nimeni sa nu se supere, pentru ca altfel poate vor intimpina dificultati in ingurgitarea gustoaselor preparate traditionale romanesti sau in darea peste cap a paharelor cu sampanie, vin, tuica, votca etc.

Catelus cu aer conditionat

– Ham, ham! Sint Claudiu Niculescu, „ciine pe viata“, am venit sa va urez de Sarbatori si sa va aduc darul pe care vi l-a dat Dinamo la „Doi Cocosi“. Da’, de ce va uitati cu ochii plini de speranta la crapatura din treningul meu? Ca asa sint toti pantalonii la Dinamo si d’aia ne este asa de bine si de cald. S-au emancipat si ciinii, mai ales de cind a imbatrinit Brigitte Bardot.

Jean Nitulescu

„Primavera nu-i ca vara“

Fostul presedinte al Universitatii din Caracal, un oras vestit pentru intelectualii pe care ii scoate an de an chiar si de sub caruta, isi va astepta cuminte premiul la gura semineului din superbul sau local „La Primavera“. Local care a devenit superb dupa ce nea Jean a dat o raita pe la Universitatea de s-au speriat pina si conturile neintelesului George Ilinca.

Premiul va fi acordat – daca nu de George – de Costel Ilinca.

Viorel Ilinca

„Cu camila 4X4 prin desert“

Premiul i se acorda lui Viorel Ilinca pentru modul magistral in care „Seicul“ conduce Universitatea, desi sta prin Banie doar citeva ore pe saptamina, restul fiind mai mult pe drumuri… Ii place mult la chinezi, cara acolo marfa sub forma de fotbalisti si se intoarce la nea Gigi cu banii pe care asiaticii ii cistiga prin angrourile bucurestene. Drept multumire, „Comandantul“ i-a daruit „Seicului“ o „camila“ 4X4 de toata frumusetea cu doua cocoase transformate in airbarguri de „Jeep“.

Premiul va fi inminat de Deng Xiaoping.

Nicu Neagoe

„Sigiliul cu mustata“

Uns recent sef peste fotbalul judetean din Dolj, ex-cavalerul fluierului, Nicu Neagoe, s-a uitat intr-o dimineata in oglinda, si-a aranjat freza si mustata si a inceput in forta noua activitate. Dupa ce l-a indemnat politicos pe Marin Nitu sa inchida usa AJF pe dinafara, a inceput sa macelareasca salariile angajatilor apendicelui local al FRF – tot aia vechii – de au inceput unii sa regrete ca i-au deschis culoarul spre sefie celui poreclit „Dictatorul“. Cel mai tare s-a suparat vicele Sorin Patrascu, ales in mod democratic, dar care va sta prin birourile AJF doar de decor, pentru ca salariu nu va vedea deloc. Mai mult, Neagoe a sigilat usile de la AJF, ca sa fie sigur ca nu umbla nimeni pe acolo pina cind isi va intra in atributii.

Premiul va fi inminat de Ion Velea.

Florin Marin

„Cetatean de onoare al orasului Fieni“

Prin aceasta distinctie, oamenii din Fieni doresc sa-l rasplateasca pe celebrul „Flocea“ pentru cea mai mare bucurie traita in acest an. Ceremonia se va desfasura, fara discutie, pe stadionul „Cimentul“ din Fieni, care ii trezeste probabil lui „Flocea“ amintiri de neuitat. Sonorizarea va lipsi pentru ca sarbatoritul se afla in „silenzio stampa“.

Premiul va fi inminat de primarul din Prilep.

Marin Nitu

„Ce stab am fost, ce somer sint!“

Figura mare nea Marin de la Belcin, omul care a trecut prin ierarhii ca gisca prin apa, ajungind dintr-un simplu sudor ditamai sef la AJF. Patru ani s-a luptat cu contestatarii sai, insa de fiecare data a iesit biruitor din confruntari. Prieten bun cu nevoiasii care isi rupeau de la gura ca sa tina vreo echipa prin catunele judetului, nea Marin a devenit persoana cea mai cunoscuta si, in acelasi timp, cea mai controversata, din AJF. Presa l-a raschetat serios de cite ori s-a ivit vreun motiv, insa omu’ nostru din Belcin si-a vazut de treaba. Tocmai cind se pregatea sa traga sforile pentru a ramine din nou intr-un post caldut, gura i-a fost inchisa de unu’ tare de la FRF, adus special in Banie pentru a superviza alegerile de la AJF.

Premiul va fi inminat de Valentin Alexandru.

Ionel Danciulescu

„M-a calcat Zofei pe trecerea de pietoni“

Simpaticul presedinte al Extensivului, Ionel Danciulescu, a spus de vreo zece ori ca pleaca acasa, la Tirgoviste, dar, gresind calculele, s-a intors in Banie de unsprezece ori! Pina si uriasul Fane Zofei a ramas surprins intr-o zi si, din neatentie, s-a impiedicat si ar fi cazut peste nea Ionel, facindu-l pe acesta sa urle: „Bai, luati-l pe Zofei de pe mine ca-l omor!“

Pemiul va fi inminat de fostul primar din Bistret, Stefan Zofei.

Marian Bondrea

„Mandat pentru prima“

Este un premiu special pe care nea Marian il merita cu virf si indesat pentru felul in care a demisionat de doua ori de la Universitatea, spunind ca ramine prieten la catarama mai ales cu patronii de acolo. De altfel, din astfel de prietenii durabile se nasc masini luxoase, vile deasupra retelei de termoficare si jucatori vinduti „la pachet“ fara ca antrenorul sa aiba ceva impotriva.

Premiul va fi inminat de George Ilinca (un plic) si Gigi Netoiu (alt plic).

Vasile Bulucea

„Caii de la tricicleta“

Dupa ce Bania s-a ales cu un velodrom asa de frumos, eschimosilor nu le ramine decit sa regrete ca nu au si ei un primar care sa le faca stranduri cu plaja de nisip. Chiar daca pina acum inca nu au crescut vinzarile de biciclete in Craiova, nea Vasile crede in viitorul luminos al investitiei sale si le-a promis ca ii lasa sa se plimbe cu trotinetele pe luxosul velodrom.

Premiul va fi inminat de Curtea de Conturi.

Viorel Domocos

„Frizerul din Banie“

Intr-o zi, cind se implineau citeva luni de cind jucatorii Universitatii nu mai vazusera nici un ban, Viorel Domocos l-a ajutat prieteneste pe Victor Naicu sa-si schimbe freza fara sa mai plateasca la frizer. Podoaba capilara a blondului fundas a luat-o urgent spre spate fara pieptene, ci doar cu ajutorul unui croseu bine tintit in „parbrizul“ lui Naicu.

Premiul va fi inminat, fara discutie, chiar de Victor Naicu.

Ionut Dragomir

„Cheliosul singuratic“

Cind a descalecat a doua oara in Banie, lui Florin Marin i s-a pus pata pe tenacele fundas al Universitatii, Ionut Dragomir. Se spune ca, din acel moment, „Flocea“ nu l-a mai inghitit deloc pe „Garcea“ si l-a fortat sa lustruiasca banca de rezerve. Copiii de suflet ai managerului Universitatii ar fi trebuit sa justifice si ei intr-un fel prezenta in vestiarele in care odata se echipau Balaci, Camataru sau Cirtu, asa ca Daniel Rednic, Baldovin sau Suleap au batatorit si ei gazonul arenei oltene. N-au rupt ei gura tirgului, dar i-au facut pe plac antrenorului inlocuindu-l pe Dragomir, care a devenit intre timp doar un chelios singuratic in vestiarul alb-albastrilor.

Ciprian Danciu

„M-a facut mama… beton!“

Aterizat fortat in Banie, chipesul Ciprian Danciu l-a laudat pe „Regele“

fotbalului din Oltenia, Ilie Balaci, pentru ca ar fi reusit sa-i remodeleze tendoanele, obligindu-l sa alerge kilometri intregi pe beton. Probabil ca, daca va avea norocul ca Ilie Balaci sa revina la Universitatea, Danciu va alerga pe gazon, dar cu betonul in spate.

Premiul va fi inminat de Ilie Balaci.

Inca o bere si ma duc!

– Nea Gigi, Flavius sint. Pot sa mai stau si eu putin pe aici? Cum? Sa merg acasa sa-mi fac valiza? Bine, uite iau si sticla asta de apa minerala, ati platit-o dumneavoastra, nu-i asa? S-o las la amaritii astia? A, bine sefu’, daca zici mata ca ai trimis la Dinamo baxuri cu suc de portocale parca mai merge.

Sfaturile Baciului catre nepotel

– Codrut, tataie, ai grija ca oamenii mari – ei, nu chiar asa de mari ca mine! – sint rai. Daca vine la tine unul Ilinca si iti cere bani de covrigi, sa-i spui: „Pleaca mai iepuras de aici, vrei sa te pape vulpea, ce, tie nu ti-a dat tataie niste banuti?“ Daca vine altul, iti zice ca e comandant si iti spune ca vrea rebusuri sa se joace, sa-l trimiti la club, ca i-a lasat tataie unele gata rezolvate.

Netoiu, fundas cu acoperirea asigurata

– Ma, acu’, de Sarbatori, imi venira la usa niste colindatori. Romani, ucraineni, chinezi, ce mai, de pe toate meleagurile. Sint baiat bun, asa ca ii umplui cu daruri. Din neatentie insa, pe linga piscoturi, bani, vin, tigari si ciuperci le dadui si jucatorii de la Universitatea. Beleaua e ca nu stiu daca pina incepe returul mai pot sa pun ceva la loc. Asa ca, iote, ma echipai in bermude si o sa joc eu fundas central. Baietii de linga mine, cu treningurile astea de camuflaj foarte misto si cu pistolase in minute, o sa-i pun la acoperire sa vad cine ma mai ataca. Hai, bai, Camatare, Cirtule, Mihailestilor, aveti curaj sa jucati la adversari?

Rezervele de lux

– Sorine, ia zi, ma, tu iti aduci aminte daca ne-am incrucisat vreodata crampoanele cu alde Netoiu, Sendrea si Bujor? Ca, iote, pe mine ma facura scurt, nu statui decit vreo trei luni ca imi si aratara iesirea spre Bucuresti via Saru. De necaz, il luai pe Gugu si plecaram in Quatar sa antrenam camile, astea invata oricum mai repede decit Danciu, Rednic si Suleap.

– Iliuta, nu prea ii cunosc nici eu, ca de cite ori am vrut sa intru in echipa m-a trimis unul Craciunescu la vestiare, cica sa-mi schimb crampoanele. Cind ma intorceam, Netoiu facea deja schimbarea cu Bondrea, Popovici sau Florin Marin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS