14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOvidiu Turcu, antrenorul care a adus un titlu pentru „G.P.“

Ovidiu Turcu, antrenorul care a adus un titlu pentru „G.P.“

La Scoala de Fotbal „Gica Popescu“, sub conducerea antrenorului emerit Nicolae Zamfir, a fost adus un lot de antrenori tineri si ambitiosi, care nu au intirziat sa-si arate calitatile. Zilele trecute l-am provocat la un dialog pe antrenorul Ovidiu Turcu, pentru a ne spune cite ceva despre performantele obtinute de grupele pe care le pregateste atit la nivel local, cit si national.

– Ce ne puteti spune despre rezultatele din acest an?

– In acest an am obtinut cu grupa de cadeti ’89 titlul de campioni ai Romaniei. Am inceput sa antrenez aceasta grupa din 1998 si am avut un parcurs destul de dificil pina am iesit campioni nationali. In urma cistigarii unor turnee amicale si cupe judetene, unde am trecut de formatiile Universitatii si Extensivului, ne-am calificat la turneul de zona, unde am depasit formatii ca Dinamo, Aripi Pitesti si LPS Slatina. La turneul final am cistigat meciurile cu Farul Constanta, Gloria Bistrita si Sirbianca Giuchici, cistigind apoi finala cu echipa din Tulcea. Tot o performanta consider ca este si promovarea a doi jucatori de la grupa de juniori II (’85) la lotul national de juniori II.

– Care sint conditiile in care va antrenati tinerii fotbalisti?

– Pina in acest an, Scoala de Fotbal „Gica Popescu“ isi desfasura antrenamentele in conditii nu tocmai propice performantei, astfel ca am fost foarte fericit sa vad ca in vara s-a inaugurat moderna baza sportiva de la „Hanul Doctorului“, bine cunoscuta deja craiovenilor. Prin acest lucru, ca antrenor, iti poti materializa foarte bine ideile si pregatirea pentru performanta. Acest centru de pregatire modern era necesar Craiovei.

– Ce program de pregatire aveti pentru anul viitor?

– La juniori II, obiectivul il constituie perfectionarea elementelor tehnico-tactice pentru a fi stapini pe executii, prin asta usurindu-le impactul cu senioratul. Voi reincepe antrenamentele pe 15 ianuarie, iar in martie voi aborda returul campionatului national de juniori II, cu speranta ca vom profita de sansele de a lua locul I in grupa. La cadeti ’90 vom avea turneul final intre 7 si 12 ianuarie.

– Deci, ce va propuneti concret pentru anul care urmeaza?

– Imi doresc sa cistig finala Campionatului National cu grupa de cadeti ’90, grupa preluata de mine in primavara acestui an de la profesorul Ion Papuc. Juniorilor II, in afara de clasarea pe locul I in grupa, imi doresc sa le ofer o pregatire cit mai buna pentru a le usura impactul cu senioratul atit din punct de vedere fizic, cit si psihic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS