19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportKamikazele din cursa Paris-Miami s-ar fi antrenat in Afganistan cu Moussaoui

Kamikazele din cursa Paris-Miami s-ar fi antrenat in Afganistan cu Moussaoui


Politiile europene au dovada ca teroristul din cursa Paris-Miami a companiei American Airlines, britanicul Richard Reid, s-a antrenat in ceea ce priveste manipularea explozibililor in Afganistan, impreuna cu francezul de origine marocana Zacarias Moussaoui, a anuntat canalul american de televiziune ABC.

Potrivit televiziunii, Reid si Moussaoui se aflau in aceeasi tabara Al-Qaida, la sfirsitul anului 2000, pentru a se antrena in domeniul manipularii explozibililor si al tehnicilor de demolare. Moussaoui, care este detinut in Statele Unite, este acuzat de complicitate la atentatele antiamericane din 11 septembrie. Dupa NBC, si ABC a relatat ca agenti ai serviciilor americane de informatii au aratat fotografii ale lui Reid, in virsta de 28 de ani, unor combatanti din reteaua Al-Qaida detinuti in Afganistan, care l-au identificat.

Cotidianul britanic The Times a relatat ca nu poate fi exclusa o legatura intre Reid si Al-Qaida, din moment ce britanicul frecventa aceeasi moschee din cartierul Brixton ca si Moussaoui. Reid a incercat sa arunce in aer, simbata, un Boeing 767 al companiei American Airlines, cu ajutorul unor explozibili ascunsi in pantofi. Substanta gasita in pantofii autorului acestei tentative de atentat sinucigas este un amestec extrem de complex de materiale explozive, iar unul dintre componente ar fi permis o explozie fara sa mai fie nevoie de un detonator, afirma ziarul Boston Globe, care citeaza un responsabil american sub acoperirea anonimatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS