25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChimia Craiova nu se teme de Divizia C

Chimia Craiova nu se teme de Divizia C

Lidera Diviziei D Dolj, Chimia Craiova, a incheiat turul campionatului fara sa cunoasca infringerea, avind in prezent cinci puncte in fata principalei contracandidate la promovare, Victoria Calarasi. Echipa a fost pregatita in primele patru etape de Gigi Ciurea, acesta plecind la Universitatea, ca secund al lui Florin Marin, dupa care a fost preluata de Ilie Tilea. „A fost un tur foarte greu. Toate echipele cu care am jucat s-au mobilizat exemplar, insa am reusit jocuri bune si foarte bune. Obiectivul fixat de conducerea clubului – promovarea in Divizia C – este realizabil. Consider ca avem o echipa valoroasa, asa ca nu ne este teama nici macar de Victoria Calarasi, echipa situata pe locul secund“, a spus antrenorul Ilie Tilea.

Cel mai bun jucator al Chimiei a fost mijlocasul Dragomir, care este si golgheterul echipei, cu opt goluri marcate. Tehnicianul divizionarei D doljene considera ca evolutii bune au avut si Balutoiu, Ilie Gheorghe, Iscruleasa, Dina, acesta din urma doar in ultimele etape, cind a revenit dupa o mai veche accidentare. „Unsprezecele“ de baza folosit de antrenorul Ilie Tilea in prima parte a sezonului a fost urmatorul: Balan – Stanciu, Olaru, Costache, Coman – Tirziu, Dragomir, Gh. Ilie, Balutoiu (Chelu) – Iscruleasa, Pancu.

Echipa craioveana se va reuni pe 10 ianuarie pentru startul pregatirilor returului, iar la sfirsitul lunii va pleca intr-un stagiu de pregatire centralizata, probabil in statiunea Baile Herculane. Intrebat daca lotul va suferi modificari in aceasta iarna, antrenorul Tilea a raspuns: „Am mai avea nevoie de citiva jucatori cu experienta. Ar fi vorba despre un portar, un mijlocas la inchidere si doi atacanti.“

Considerind ca in retur nu vor avea probleme, chimistii craioveni se gindesc de pe acum la meciul de baraj pentru promovare. De altfel, in sezonul trecut, Pan Group Armata a avut cam acelasi parcurs in Divizia D, iar acum este revelatia seriei a patra a esalonului al treilea. Urmind exemplul echipei din Valea Fetii, antrenorul Tilea considera ca echipa sa va rezista fara probleme in Divizia C: „Dupa meciurile din Cupa Romaniei, disputate impotriva unor formatii din esaloanele superioare, cred ca avem valoare pentru a ne mentine in esalonul al treilea. In primul rind insa, trebuie sa trecem cu bine peste meciul de baraj. In 90 de minute poti da cu piciorul la o munca de un an.“

Ambitiile sint mari la Chimia inclusiv in ceea ce priveste baza sportiva. „Am fost sprijiniti permanent de conducerea SC Doljchim si de presedintele Asociatiei Sportive Chimia, Gheorghe Baiasu. Toata lumea doreste ca, din sezonul viitor, sa evoluam in Divizia C. Avem conditii bune si un lot valoros. De asemenea, bazei sportive i s-au adus si i se vor mai aduce imbunatatiri. De pilda, terenul de joc a fost gazonat, s-a amenajat un teren de antrenament, iar vestiarele vor fi modernizate. In vara se vor monta si tribunele, stadionul urmind sa aiba o capacitate de 1.500 de locuri. Avem in plan si realizarea unei nocturne de antrenament“, a spus Ilie Tilea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS