28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGala Fotbalului Romanesc

Gala Fotbalului Romanesc

Gala Fotbalului Romanesc, spectacol organizat de Clubul Sportiv al Jurnalistilor (CSJ) a avut loc joi seara, la sala „I.L. Caragiale“ a Teatrului National din Bucuresti. Ministrul tineretului si sportului, Georgiu Gingaras, a inminat trofeele pentru cel mai bun antrenor al anului, obtinut de Mircea Lucescu, pentru cel mai bun fotbalist, acordat lui Cosmin Contra, si pentru cel mai bun sportiv din 2001, premiu care i-a revenit gimnastei Andreea Raducan. Trofeul lui Mircea Lucescu a fost ridicat de Victor Becali.

Presedintele clubului FC National, Gino Iorgulescu, a primit trofeul pentru cel mai bun conducator de club, care i-a fost inminat de Octavian Vintila. Un premiu special a fost acordat echipei nationale de fotbal a jurnalistilor, dubla campioana mondiala si campioana olimpica. Premiul a fost inminat de consilierul in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, Cristian Rizea, care a decernat si premiul special pentru cea mai buna emisiune radio de sport, obtinut de postul Radio Romania Actualitati, pentru emisiunea „Fotbal minut cu minut“. Emanuel Fintineanu i-a inminat lui Andrei Vochin premiul pentru cea mai buna carte cu subiect din lumea sportului aparuta in anul 2001, pentru volumul „Supersteaua“. Viorel Hizo a primit, tot de la Emanuel Fintineanu, trofeul pentru fairplay pe anul 2001, in timp ce Traian Tomescu i-a inminat lui Ioan Becali premiul pentru pentru promovarea intereselor fotbalului romanesc. Trofeul lui Ioan Becali a fost ridicat de fratele acestuia, Victor.

Primarul orasului Bacau, Dumitru Sechelariu, a primit o distinctie pentru „investitiile materiale si sufletesti in fotbalul bacauan“, care i-a fost inminata de Traian Tomescu. Premiul pentru cea mai spectaculoasa ascensiune in mass-media din Romania in anul 2001 i-a fost inminat lui Horia Ivanovici de presedintele executiv al CSJ, Dumitru Visan. Tot Dumitru Visan i-a inminat lui Ovidiu Ioanitoaia premiul special pentru cea mai buna emisiune sportiva de televiziune, „Procesul etapei“, difuzata de postul ProTV.

La categoria Premii de excelenta, presedintele FRF, Mircea Sandu, le-a inminat lui Mircea Angelescu premiul pentru intreaga activitate desfasurata in slujba fotbalului romanesc, iar lui Emeric Ienei, premiul pentru intreaga activitate de antrenor. Adrian Porumboiu a primit de la Ion Craciunescu trofeul pentru intreaga cariera de arbitru, iar Dumitru Visan i-a oferit lui Ion Bocioaca premiul pentru intreaga cariera de jurnalist sportiv. Presedintele de onoare al CSJ, Nicu Gheara, le-a inminat lui Cornel Dinu si Gheorghe Hagi trofeele pentru intreaga cariera ca jucatori.

La categoria Superlativele anului 2001, Dumitru Graur a primit, de la Octavian Vintila, premiul pentru cel mai bun jurnalist sportiv, iar Cristian Balaj a fost desemnat cel mai bun arbitru, trofeul fiindu-i inminat de presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Nicolae Grigorescu. Programul artistic in cadrul galei a fost sustinut de grupurile Blondi, Pro Consul, 3 Sud-Est si de cintaretul Marcel Pavel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS