21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAndreea Raducan si Marian Dragulescu - sportivii anului

Andreea Raducan si Marian Dragulescu – sportivii anului

Asociatia Presei Sportive (APS) din Romania a decernat marti seara, la Clubul „No limit“ din Capitala, premiile APS pe anul 2001. Premiile au fost acordate pe baza voturilor exprimate de membrii APS, conform principiilor Asociatiei Internationale a Presei Sportive (AIPS).

Cel mai bun sportiv al anului a fost desemnat gimnastul roman Marian Dragulescu, care a primit 217 voturi. El a fost urmat de gimnastul Marius Urzica si de Florin Popescu (canoe), carora le-au fost acordate 74, respectiv 20 de voturi. Premiul lui Urzica a fost ridicat de antrenorul coordonator al lotului masculin de gimnastica, Dan Grecu.

Titlul de cea mai buna sportiva a anului a fost obtinut de gimnasta Andreea Raducan, cu 193 de voturi, care le-a devansat pe atletele Lidia Simon – 70 de voturi si Violeta Beclea-Szekley – 46 de voturi. Cea mai buna echipa a anului a fost votata reprezentativa feminina de gimnastica, aceasta obtinind 278 de voturi, devansind echipajul masculin de 8+1 (51 de voturi) si echipa de fotbal Steaua Bucuresti (7 voturi). Gimnastele au fost insotite la primirea premiului de antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang. Toate aceste premii le-au fost inminate sportivilor de antrenorul coordonator al lotului national de caiac-canoe, Ivan Patzachin.

Premiul Ioan Chirila (presa scrisa) i-a fost acordat lui Catalin Tolontan (ProSport) – 113 voturi, care a fost urmat de Dumitru Graur (Gazeta Sporturilor) – 52 voturi si de Ion Cupen (ProSport) – 34 de voturi. Premiul Tudor Vornicu (televiziune) l-a primit Ovidiu Ioanitoaia (Pro TV) – 83 de voturi, pe locurile urmatoarea clasindu-se Emil Gradinescu (TVR) – 39 de voturi si Radu Naum (TVR) – 32 de voturi. Premiul Sebastian Domozina (radio) a fost obtinut de Radu Antofi (Radio Romania) cu 49 de voturi, care i-a devansat pe Octavian Vintila (Radio Romania) – 46 de voturi si pe Mircea M. Ionescu (Radio Romania) – 29 de voturi. Premiul pentru imagine foto si TV i-a fost acordat lui Cristi Preda (ProSport) – 101 voturi, urmat de Doru Lepadatu (TVR) – 51 voturi si de Andi Popa (Antena 1) – 34 de voturi. Premiul Victor Banciulescu (carte sportiva) i-a revenit lui Andrei Vochin (Super Steaua) – 101 voturi, urmat de Mihai Ionescu, Razvan Toma (Fotbalul de la A la Z) – 63 de voturi si de Ion Cirstea (Oda fotbalului) – 54 de voturi.

Premiile pentru jurnalism au fost inminate de secretarul general al Comitetului Olimpic Roman, Dan Popper. Tiberiu Stama (Cronica Romana) a primit premiul Aurel C. Neagu pentru longevitate publicistica. S-a acordat un Premiu de excelenta filialei APS Baia Mare, al carei presedinte este Ioan Pop. De asemenea, au mai fost acordate premii speciale fostei jucatoare de tenis de masa Maria Alexandru – premiul Iosif Sirbu acordat de Special Media unei foste glorii sportive si jucatorului echipei Dinamo Bucuresti Giani Kirita – premiul Daruirii acordat de Fundatia Catalin Hildan unui tinar fotbalist. Tot Giani Kirita a primit premiul Catalin Hildan, care a fost inminat de fratele fostului capitan al echipei dinamoviste, Cristi Hildan. La primirea acestui premiu, Kirita a fost insotit pe podium de Florentin Petre. Programul artistic a fost sustinut de Ansamblul de copii de la Colegiul Pinocchio International si de formatia Bere Gratis. Festivitatea a inceput si s-a incheiat cu un recital al unui cor de fetite, care au interpretat colinde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS