13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRusia a cucerit titlul suprem

Rusia a cucerit titlul suprem

Pe podiumul competitiei organizate in Italia s-au clasat reprezentativele Rusiei, Norvegiei si Iugoslaviei

Echipa nationala a Rusiei este noua campioana mondiala la handbal feminin, dupa ce a invins duminica, in finala, la Merano, cu scorul de 30-25 (18-13), reprezentativa Norvegiei. Pe ultima pozitie a podiumului s-a clasat reprezentativa Iugoslaviei, surpriza placuta a competitiei. Jucatoarele din tara vecina au absentat aproape un deceniu de la competitiile majore ale handbalului feminin, din cauza razboiului din Iugoslavia.

Duminica s-au disputat si partidele contind pentru configuratia finala a clasamentului. In finala mica (meciul pentru locurile trei-patru), reprezentativa Iugoslaviei a invins dupa prelungiri, cu scorul de 42-40 (14-17, 34-34), echipa nationala a Danemarcei. In meciul pentru locurile cinci-sase, Franta a invins Ungaria cu scorul de 31-30 (14-16). In fine, pentru locurile sapte-opt Austria a dispus de Suedia cu 33-31 (20-13).

Simbata, in semifinalele competitiei, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Norvegia – Iugoslavia 34-33 (29-29, 15-16), Rusia – Danemarca 26-20 (11-12).

Austriaca Ausra Friedrikas a fost declarata duminica cea mai buna marcatoare la Campionatul Mondial de handbal feminin din Italia. Friedrikas a inscris la aceasta competitie 87 de goluri.

Echipa ideala a Campionatului Mondial de handbal feminin este urmatoarea: portar: Cecilie Leganger (Norvegia); extrema dreapta: Beatrix Balogh (Ungaria); inter dreapta: Mette Vestergaard (Danemarca); conducator de joc: Irina Poltoratkaia (Rusia), pivot: Ludmila Bodnieva (Rusia); inter stinga: Leila Lejeune (Franta); extrema stinga: Maja Savici (Iugoslavia).

Reprezentativa Romaniei a avut o evolutie penibila, fiind eliminata inca din faza grupelor. Daca la alte editii ale Campionatelor Mondiale, handbalistele din Romania ajungeau de regula pina in faza optimilor, de aceasta data prestatia elevelor antrenate de Dumitru Musi a fost lamentabila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS