22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPan Group Armata a fost revelatia seriei

Pan Group Armata a fost revelatia seriei

In seria a IV-a a Diviziei C, lidera de toamna este una dintre cele patru echipe bucurestene, Juventus, in seria respectiva aflindu-se cele mai multe formatii din Capitala: Venus RGA, Faur si FC Paulo. Daca Electro, echipa cu nume in fotbalul romanesc (desi provenita de la fosta Bere Craiova), este situata pe un loc retrogradabil (14), cealalta echipa a Baniei, Pan Group Armata, este in coasta liderului, pe locul trei. Oltenii au cistigat opt meciuri, au remizat in patru partide si au pierdut trei intilniri. Au acumulat 28 de puncte (33-16 golaveraj). Lidera seriei – Juventus Bucuresti – are 35 de puncte, iar locul doi este ocupat de Rulmentul Alexandria, cu 32 de puncte.

Oltenii au promovat in aceasta vara sub conducerea antrenorului principal Florin Oprea, fostul portar al Universitatii Craiova, dar dupa etapa a III-a, oficialii de la Pan Group si Armata au decis ca „principal“ sa fie Jean Georgescu (antrenor la Scoala de Fotbal „Gica Popescu“). Golgheterul turului: Sorinel Chivu (16 goluri), care este si cel mai important transfer al echipei pentru acest sezon. Cele 33 de goluri marcate de jucatorii olteni in acest tur apartin, pe linga Chivu, altor 13 fotbalisti din toate compartimentele formatiei. Jean Georgescu a precizat: „Acest amanunt – ca 14 jucatori marcatori sint din toate compartimentele – demonstreaza mobilitatea in teren si libertatea in exprimare a jucatorilor mei in formula 3-5-2, folosita in acest tur“.

Din cele 15 meciuri ale turului, opt au fost acasa (sase cistigate, doua egaluri), iar sapte in deplasare (doua victorii, doua goluri, trei infringeri). Din statistica intocmita de antrenorul Jean Georgescu, reiese ca echipa a primit doua cartonase rosii (Raicea, Surcel) si 34 de cartoase galbene (cele mai multe – sapte – le-a avut Tanase). Din lotul de 24 de jucatori, doar trei au evoluat in toate partidele oficiale: portarul Irimin, fundasul Ghita (capitanul echipei) – toate minutele – si fundasul Grigore.

Antrenorul Jean Georgescu a completat: „Daca nu pierdeam patru puncte pe propriul teren – egalurile cu Rulmentul Alexandria si Petrolul Dragasani – si daca jucatorii s-ar fi concentrat mai mult in meciurile de la Curtea de Arges, Faur si Rosiori (unde am ratat victoria in ultimul minut al meciului, Stanculescu trimitind balonul in bara), probabil ca alta ar fi fost acum linia de clasament. Desi nu ne-am propus, am fi fost pe primul loc. Obiectiv pentru retur? Sa ne mentinem pe podium. Promovarea? Ar fi frumos, dar nu ne-am propus acum acest obiectiv. Sa fim realisti, sa analizam toate datele problemei in ceea ce priveste promovarea, adica sa punem in «balanta» valoarea reala a lotului si posibilitatile financiare actuale si de viitor“.

In ceea ce priveste lotul, Jean Georgescu a spus ca se incearca omogenizarea acestuia prin aducerea unor jucatori care sa asigure concurenta pe posturi (doi pe post), dar a evitat sa nominalizeze. Zvonurile care pretind ca in carti ar fi vorba si de Papa nu ne-au fost, deocamdata, confirmate.

Pregatirile de iarna vor demara pe 10 ianuarie in Craiova, apoi craiovenii vor pleca intr-un cantonament la munte (aproape zece zile), urmind sa se organizeze acolo meciuri de verificare. In final, Jean Georgescu a mai spus: „Cred ca returul va fi mai greu decit turul, motiv pentru care dorim sa-l pregatim si sa-l abordam cu toata seriozitatea. Sper sa nu mai avem parte de elementele care ne-au nemultumit in tur: multe cartonase galbene si accidentari. Acestea din urma s-au prelungit foarte mult si din cauza faptului ca nu avem in permanenta medic la echipa, iar recuperarea a fost ca si inexistenta. Conditiile de pregatire au fost, in general, bune. Benefic a fost pentru echipa sprijinul oficialilor clubului, col. Marincei si ing. Anghel – cei doi presedinti -, precum si a colaboratorilor acestora“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS