17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBrazilienii si-au confundat idolii

Brazilienii si-au confundat idolii

Timbrul emis de Posta braziliana cu ocazia implinirii a 20 de ani de la cistigarea, in 1981, a Cupei Libertadores si Cupei Intercontinentale de echipa Flamengo il reprezinta, din greseala, pe Romario in locul fostului international Zico, a anuntat presa din Brazilia. Creatorul timbrului respectiv, Edu Carvalho, a desenat un fotbalist care executa cu balonul o figura cunoscuta sub denumirea de „bicicleta“.

Desenatorul a utilizat ca model o fotografie a atacantului Romario, facuta in timpul unui meci disputat in luna martie 1997, intre formatiile Flamengo si Fluminense. Insa, pe marca postala respectiva ar fi trebuit reprezentat Zico, unul dintre jucatorii cu o contributie importanta la succesele inregistrate de echipa Flamengo in urma cu doua decenii.

Carvalho a fost criticat, pentru aceasta eroare, de Romario, de Zico, precum si de fosti jucatori ai clubului Flamengo. „Sint sigur ca pe acel timbru nu sint infatisat eu. Nu neaparat pentru ca nu exista asemanare fizica, ci pentru ca eu nu as face o miscare atit de stingace ca acea reprodusa pe timbru“, a spus fostul international brazilian. Romario a afirmat ca intentioneaza sa intenteze proces pentru ca imaginea i-a fost utilizata fara acceptul sau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS