10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFRFA continua razboiul cu Mircea Sandu

FRFA continua razboiul cu Mircea Sandu

Pentru Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, anul acesta a fost unul dezastruos din punct de vedere profesional. Dupa ce antrenorul Ladislau Bölöni a parasit banca tehnica a Nationalei Romaniei in plina campanie de calificare la Campionatul Mondial din 2002, „Nasu’“ a luat o decizie gresita si l-a numit la cirma selectionatei tricolore pe Gica Hagi, a carui lipsa de experienta in aceasta meserie a dus la pierderea barajului cu Slovenia. Si cum o nenorocire nu vine niciodata singura, Mircea Sandu a fost implicat in acest an in doua procese penale, care sint departe de a se fi incheiat. Federatia Romana de Futbol-Asociatie (FRFA) l-a acuzat pe presedintele Sandu, alaturi de alte persoane, ca a constituit ilegal FRF, folosindu-se de antetele si conturile FRFA pe care si le-a insusit fara a avea acest drept.

FRFA este hotarita sa joace tare si sa se foloseasca de toate mijloacele pentru a-si impune punctul de vedere si, in consecinta, a apelat la primul ministru al Romaniei, Adrian Nastase, si la ministrul tineretului si sportului, Georgiu Gingaras, carora le-a trimis vineri doua scrisori deschise in care se solicita acestora sa se pronunte in privinta litigiului cu Federatia Romana de Fotbal. FRFA contesta legalitatea constituirii in 1991 a FRF, pentru ca a fost facuta de persoane fizice- Mircea Sandu, Adalbert Kassai, Florin Gitejan si Marian Albu – si nu de persoane juridice.

In scrisoarea adresata premierului, se relateaza modul in care s-a constituit FRFA si se enumera institutiile statului care au recunoscut aceasta constituire. O anexa prezinta plingerea penala formulata impotriva presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, secretarului general al FRF, Adalbert Kassai, vicepresedintelui Comisiei de Disciplina a FRF, Florin Gitejan, si trezorierului Marian Albu, proces inca nesolutionat. FRFA ii acuza pe cei patru ca au furat antetele FRFA, ca au constituit Federatia Romana de Fotbal ca o asociatie particulara, preluind denumirea de FRF de la prescurtarea FRFA, si ca au preluat conturile FRFA, care contineau in acel moment 2.500.000 de dolari si 15.500.000 de lei.

In scrisoarea adresata ministrului tineretului si sportului, FRFA ii cere acestuia sa nu participe la Adunarea Generala a FRF, programata pe 20 decembrie, considerind-o ilegala. „In cazul in care atitudinea dumneavoastra va ramine ca si pina acum discriminatorie la adresa noastra si veti participa la aceste alegeri ilegale din toate punctele de vedere, ne rezervam dreptul de a actiona in consecinta pe toate caile“, se mentioneaza in scrisoare. Ambele solicitari sint semnate de Ionel Sandulescu, „loctiitor al presedintelui FRFA“, de Alexandru Ionescu, consilier pentru organizare si functionare, si de Miron Murea, consilier de dezvoltare a activitatii.

FRFA a intentat un proces penal la adresa lui Mircea Sandu, Adalbert Kassai, Florin Gitejan si Marian Albu, dar si un proces de desfiintare a FRF, pentru care urmatoarea infatisare este programata pe 18 decembrie. Oficialii FRFA au spus ca FRF nu are proces-verbal de constituire si ca afilierea ei la FIFA si UEFA nu este valabila, deoarece s-a facut prin inlocuirea FRFA in cadrul acestor foruri. FRFA a decis reconfirmarea lui Mircea Pascu in functia de presedinte al acestui for. Pascu a spus ca asteapta sa fie confirmat de FIFA si UEFA in acest post. Alexandru Ionescu a precizat ca FRFA are programata pe 16 februarie Adunarea Generala pentru reorganizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS