10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBush solicita Senatului sa grabeasca aprobarea unor finantari pentru economia SUA

Bush solicita Senatului sa grabeasca aprobarea unor finantari pentru economia SUA

Presedintele american George W. Bush a solicitat Senatului, la sfirsitul acestei saptamini, sa grabeasca aprobarea unui pachet de finantari destinat economiei Statelor Unite, aratind ca, in caz contrar, 300.000 de persoane ar putea fi disponibilizate, iar rata de crestere economica ar putea scadea cu 0,5%, informeaza Reuters.

Bush a invinuit Senatul american si pe presedintele acestuia, senatorul democrat Tom Daschle, pentru neadoptarea la timp a dispozitiilor care sa permita eliberarea unui pachet de finantari, ceea ce, in opinia presedintelui american, a dus la intrarea in recesiune, in luna martie, a economiei americane.

„In urma cu peste doua luni, cind mai mult de 700.000 de oameni nu-si pierdusera inca locurile de munca, am propus o serie de masuri, care sa sprijine angajatii disponibilizati, sa permita crearea de noi locuri de munca si sa promoveze cresterea economica pe termen lung“, a mai spus Bush, subliniind faptul ca propunerea sa a fost votata de Camera Reprezentantilor. Principalele neintelegeri dezbatute in Senat cu privire la aceste finantari sint legate de diminuarea impozitelor pentru sectorul corporatist si de ritmul in care ar trebui reduse impozitele pe venitul individual.

De asemenea, exista dispute la nivelul acordarii ajutorului de somaj si a platii asigurarilor de sanatate pentru cei disponibilizati. „Congresul va intra in curind in vacanta, iar timpul trece cu repeziciune. Multi oameni depind de acest pachet de masuri“, a mai declarat presedintele american.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS