16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLa Calafat se vrea performanta

La Calafat se vrea performanta

Marian Bicu, tehnicianul divizionarei C Dunarea Calafat, s-a nascut in 1960 la Maglavit, judetul Dolj. A inceput fotbalul la echipa din satul natal, cind avea 15 ani. La 21 de ani s-a transferat la echipa de tineret a Universitatii, iar in 1983 a debutat in formatia de seniori a clubului craiovean. La Universitatea, a jucat pina in 1989, cind a plecat la Jiul Petrosani, unde a evoluat doi ani. Apoi, intre 1991-1994 a evoluat la Hapoel Beer Sheva, din Israel. Revenit din Tara Sfinta, Bicu a pus ghetele in cui, imbratisind astfel meseria de antrenor. Intre 1995-1997 a fost antrenor secund la Electro, dupa care a pregatit un retur divizionara D Constructorul Craiova. In 1998, a revenit in Valea Rosie, ca principal de aceasta data, la Electro Bere, pe care a promovat-o in Divizia B. Din 2000 antreneaza echipa Dunarea Calafat.

– Cum apreciati evolutia echipei Dunarea Calafat in acest tur de campionat?

– Consider ca prestatia formatiei in cele 15 meciuri a fost buna. As fi putut spune ca ar fi fost foarte buna daca nu am fi pierdut citeva puncte importante pe fondul unor greseli individuale ale jucatorilor, in anumite faze ale meciurilor. Se putea si mai bine, insa oricum sintem in grafic. Obiectivul nostru, care a fost fixat inaintea debutului sezonului, este clasarea pe locurile unu-opt. In prezent, ocupam pozitia a cincea. Deci avem sanse mari sa ne indeplinim obiectivul.

– Care jucatori s-au evidentiat in acest sezon?

– Remarcatii mei sint Emanuel Corneanu, Dita, Iancu, Coltatu si Chiva. Ei au avut evolutii constante in fiecare meci.

– Ati avut parte de arbitraje nefavorabile?

– Doar la un singur meci, cel de la Dragasani. Atunci, arbitrii au favorizat echipa gazda. In rest, nu am avut probleme. Oricum, in aceasta serie se poate juca fotbal, echipele fiind preocupate numai de joc. Misiunea arbitrilor este astfel mai usoara. Sezonul trecut, de exemplu, am fost repartizati intr-o serie cu echipe miniere, unde se juca dur. Echipele adverse aveau viata grea cind jucau cu minerii.

– Cine credeti ca va promova din aceasta serie?

– Lupta se va da intre Juventus Bucuresti, Rulmentul Alexandria si Dacia Pitesti. Cele trei grupari dispun de conditii materiale si financiare deosebite, precum si de loturi valoroase. Noi avem doar sanse teoretice, fiindca ne despart zece puncte de prima clasata. Probabil ca Dunarea Calafat si Pan Group Armata vor arbitra lupta pentru promovare.

– Deci nu fortati promovarea in acest sezon?

– Noi ne vom juca sansele corect pina in ultima etapa. Cind o antrenam pe Electro Bere, obiectivul anuntat a fost locurile doi-sapte. Am prins un culoar favorabil si am promovat. In vara, daca prin jocul echipei, nu prin alte mijloace, ne vom situa pe prima pozitie va fi foarte bine. V-am spus, obiectivul actual este clasarea pe unul din primele opt locuri.

– Vor fi schimbari in lot in aceasta iarna?

– Da. Voi lua in pregatiri 12 juniori de la Scoala „Gica Popescu“, din care voi opri opt-noua pentru retur. In aceste conditii, voi fi nevoit sa renunt la unii jucatori care nu au dat randamentul scontat. Practic, trebuie sa verific potentialul acestor tineri de la „GP“. I-am urmarit in citeva jocuri si pot spune ca unii au calitati care le permit sa faca saltul spre esaloanele superioare. Le voi da sanse juniorilor de la Scoala „Gica Popescu“, insa numai de ei depinde daca vor juca titulari sau nu. Trebuie sa formam o echipa competitiva. Va dati seama ca va fi mult de munca la capitolul omogenizare. Pina acum, doar A. Corneanu si-a manifestat dorinta de a pleca la o echipa din Divizia B.

– V-ati fixat programul de pregatire din intersezon?

– Vom relua antrenamentele pe 14 ianuarie, iar peste trei zile vom efectua vizita medicala. La sfirsitul lunii ianuarie, vom pleca la Govora intr-un stagiu de pregatire centralizata, unde vom sta 12 zile. Vom reveni acasa pentru jocuri de verificare si ultimele pregatiri inaintea debutului returului.

– Am inteles ca la stadion se vor efectua unele lucrari de modernizare.

– Asa este. In primavara cred ca vom inaugura un teren de antrenament – 40/70 m – cu iarba artificiala, iar in vara se vor monta scaune de plastic la tribuna oficiala. S-au adus deja imbunatatiri la vestiare, cabine si dusuri. Mai avem in plan un teren de antrenament cu dimensiuni normale.

– Ce planuri de viitor are Marian Bicu?

– Sa promovez cu Dunarea Calafat in esalonul al doilea. Ca va fi sezonul acesta sau in cel urmator, nu conteaza! Important este ca la Calafat se vrea performanta. Internationalul Gica Popescu are intentii laudabile cu echipa pe care o patroneaza. In plan personal, mi-as dori ca fiica mea, Irina, sa ajunga, cind va implini 18 ani, in primele 1.000 de tenismene din lume. Acum are doar 14 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS