14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportExtensiv bate la portile Diviziei A

Extensiv bate la portile Diviziei A

Formatia din Parcul „Romanescu“ a incheiat turul campionatului pe ultima pozitie a podiumului, fiind devansata in clasament de UTA si de FC Baia Mare. Diferenta de puncte dintre cele trei grupari este minima, asa ca in retur lupta pentru promovare ramine deschisa. Echipa antrenata de Sorin Cirtu a avut un parcurs bun in acest sezon, clasindu-se in citeva rinduri chiar pe primul loc al clasamentului. Echipa olteana a mizat pe experienta vedetelor Cristescu, Neagoe si Cotora, linga care au crescut in valoare unii fotbalisti tineri.

Statistic, Extensiv a avut cea mai buna aparare din seria secunda a Diviziei B, primind doar zece goluri in 15 partide. Apoi, Extensiv a suferit cele mai putine infringeri din serie, doar doua, devansindu-le la acest capitol pe contracandidatele sale la promovare. La numarul de goluri marcate, oltenii ocupa pozitia a patra (24), aflindu-se la egalitate cu Apulum Alba Iulia. La capitolul victorii, Extensiv este pe locul trei, dupa UTA si FC Baia Mare. Jucatorul care a avut cele mai multe nominalizari la finalul partidelor a fost Silvian Cristescu (6). Venit la Extensiv dupa debutul campionatului, Cristescu s-a integrat repede in echipa din Banie, devenind in scurt timp liderul acesteia. Golurile Extensivului au fost marcate de: Cristescu (6), Neagoe (5), Musat (4), Sola (3), Panc (2), Buca (2), Vancea (1), Laczko (1). Singura „sincopa“ pe propriul teren s-a inregistrat in etapa a opta, cind Extensiv a remizat cu „U“ Cluj, 2-2. Atunci insa, arbitrul vilcean Berbecaru a refuzat doua penaltiuri echipei din Banie, deciziile sale fiind contestate vehement de conducatorii si antrenorii olteni. De altfel, Sorin Cirtu a fost trimis atunci in tribune.

In turul campionatului, divizionara B din Parcul „Romanescu“ a inregistrat urmatoarele rezultate: Politehnica Timisoara – Extensiv 0-0, Extensiv – Industria Sirmei Cimpia Turzii 1-0, Olimpia Satu Mare – Extensiv 1-2, Extensiv – International Pitesti

6-2, Gaz Metan Medias – Extensiv 0-1, Extensiv – Jiul Petrosani 3-0, Minaur Zlatna – Extensiv 1-1, Extensiv – „U“ Cluj 2-2, UTA – Extensiv 2-0, Extensiv – Pandurii

1-0, ASA Tirgu Mures – Extensiv 1-2, Extensiv – FC Baia Mare

1-0, CSM Resita – Extensiv 1-0, Extensiv – Apulum Alba Iulia

4-0, FC Bihor – Extensiv 0-0.

Ce se va intimpla in partea a doua a campionatului? Transferul lui Cristescu la Steaua va fi o mare pierdere pentru trupa antrenata de Sorin Cirtu. In plus, din Parcul Romanescu vor mai pleca in aceasta iarna citiva jucatori: Sima, Sola, Ristea, Mieila si chiar Laczko. Plecarile masive de jucatori vor ingreuna misiunea antrenorului Sorin Cirtu, care trebuie sa-i suplineasca pe fostii titulari cu jucatori tineri si talentati, dar fara experienta. In aceste conditii, Extensiv va lupta in continuare pentru realizarea obiectivului mizind pe „exploziile“ unor fotbalisti tineri. Cei vizati ar fi Murgan, Buca, Ghindeanu, Velcovici. Vom vedea daca Extensiv va reveni in Divizia A pe 2 iunie 2002, dupa ultima etapa a campionatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS