12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJos palaria, maestre!

Jos palaria, maestre!

Etapa a doua din faza secunda a grupelor Ligii Campionilor s-a incheiat miercuri seara, o data cu disputarea partidelor din grupele A si B. Daca in trei dintre cele patru meciuri care s-au jucat in aceasta runda s-au inregistrat rezultatele scontate, surpriza s-a produs pe stadionul „Nou Camp“, acolo unde echipa antrenata de Mircea Lucescu, Galatasaray Istanbul, a incheiat la egaliate, 2-2, partida cu Barcelona. Pentru trupa din Istanbul, a carei valoare este cu mult sub cea a formatiei iberice, remiza inregistrata la Barcelona are valoarea unei victorii si se datoreaza in primul rind modului in care tehnicianul roman a stiut sa pregateasca aceasta partida. Dupa ce echipele noastre de club au fost eliminate din Cupele Europene in debutul acestor competitii, iar selectionata tricolora a ratat calificarea la Campionatul Mondial, Mircea Lucescu este singurul care mai tine sus steagul fotbalului romanesc. Pentru acest lucru, merita sa ne scoatem palaria in fata lui „Il Luce“.

Grupa A

FC Nantes 0

Bayern München 1


Fara a beneficia de serviciile celor mai buni jucatori ai sai, Kahn si Effenberg, Bayern München a facut o partida destul de slaba in fieful campioanei Frantei, FC Nantes, mai ales ca si responsabilul cu golul din tabara bavarezilor, Giovanne Elber, a fost tinut pe banca de rezerve. In ciuda tuturor acestor absente, formatia pregatita de Ottmar Hitzfeld a reusit sa cistige cu 1-0, prin golul marcat de Paulo Sergio in minutul 65, care a reluat imparabil cu capul o centrare din corner. Refacut dupa o accidentare care l-a tinut departe de gazon o lunga perioada de timp, atacantul lui FC Nantes, Viorel Moldovan, a intrat pe teren in minutul 63, in locul lui Ahamada, dar nu s-a remarcat decit prin cartonasul galben pe care l-a primit in minutul 80.

Nantes: Landreau – Laspalles, Fabbri, Gillet, Armand – Da Rocha, Berson, Devineau (’59, Olembe), Quint – Ziani (’77, Andre), Ahamada (’63, Moldovan). Antrenor: Reynald Denoueix.

Bayern: Wessels – Sagnol, Kuffour, R. Kovaci, Lizarazu – N. Kovaci, Fink, Hargreaves (’68, Sforza), Paulo Sergio – Pizarro (’71, Elber), Jancker (’83, Zickler). Antrenor: Ottmar Hitzfeld.

Manchester 3

Boavista 0


Numeroasele insuccese din campionat i-au determinat pe elevii lui Alex Ferguson sa abordeze cu prudenta partida cu Boavista. Dupa ce Van Nistelrooy a reusit sa deschida scorul in minutul 31, reluind imparabil o centrare de pe dreapta a lui Philip Neville, jucatorii britanici s-au dezlantuit si au facut spectacol pe „Old Trafford“. Manchester a majorat scorul la 2-0 in minutul 55 prin Blanc, fundasul francez reluind cu capul o centrare din corner a lui Veron, iar Van Nistelrooy a stabilit rezultatul final sapte minute mai tirziu, fructificind un contraatac rapid.

Manchester: Barthez – P. Neville, L. Blanc, Silvestre, G. Neville (’77, O’Shea) – Veron, Keane, Butt, Scholes (’85, Fortune) – Yorke, Van Nistelrooy (’88, Solskjaer). Antrenor: Alex Ferguson.

Boavista: Ricardo – Jorge Silva (’61, Martelinho), Pedro Emanuel, Erivan, Paulo Turra – Petit, E. Sanchez (’69, Pedro Santos), Frechaut – Alexandre Goulart, Duda, Mauro Silva (’58, Marcio Santos). Antrenor: Jaime Pacheco.

Grupa B

AS Roma 0

FC Liverpool 0


Pierzind in prima etapa cu 1-3 meciul de pe teren propriu cu CF Barcelona, Liverpool si-a luat miercuri seara toate masurile de siguranta pentru a nu parasi invinsa stadionul „Olimpic“ din Roma, lucru care le-ar fi compromis in buna masura sansele de calificare in fazele superioare ale Ligii Campionilor. In consecinta, jucatorii britanici s-au aparat grupat si au declansat contraatacuri periculoase ori de cite ori au avut ocazia, in timp ce elevii lui Fabio Capello au atacat sustinut si si-au creat citeva ocazii de gol pe care insa le-au irosit.

Roma: Antonioli – Zebina, Samuel, Aldair – Tommasi (’79, Fuser), Lima, Emerson, Guigou (’46, M. Assuncao), Candela – Totti, Batistuta. Antrenor: Fabio Capello.

Liverpool: Dudek – Carragher, Henchoz, Hyppia, Riise – Gerrard (’84, Blacan), Hamann, Murphy (’61, Berger), Smicer (’63, McAllister) – Heskey, Owen. Antrenor: Phil Thompson.

Barcelona 2

Galatasaray 2


Nici in cele mai negre cosmaruri ale sale, tehnicianul spaniol Carlos Rexach nu si-ar fi inchipuit ca vedetele sale de 24 de carate trebuie ajutate de arbitru pentru a obtine o remiza chinuita in fata unei echipe alcatuite din jucatori refuzati de alte grupari si „reciclati“ de Mircea Lucescu. Totusi, Galatasaray Istanbul conducea la pauza pe Barcelona cu 2-0, chiar in fieful acesteia, prin golurile marcate de Umit Karan (‘5) si Fleurquin (’41). In repriza a doua a inceput sa-si faca simtita prezenta arbitrul german Markus Merk, a carui prestatie net in favoarea spaniolilor a culminat cu eliminarea gratuita a lui Capone (’66), fundasul Galatei fiind sanctionat pentru un fault de joc la mijlocul terenului. In ultimul minut de joc, Merk l-a trimis la cabine si pe Hakan Unsal, pentru cumul de cartonase galbene. Golurile formatiei spaniole au fost marcate de tinarul mijlocas argentinian Saviola (’49, ’66), care a facut miercuri seara cel mai bun joc al sau de cind

s-a transferat la Barcelona. Oricum, prestatia penibila a lui Merk nu l-a surprins pe Lucescu, tehnicianul roman declarind la citeva minute dupa finalul partidei ca echipele mici sint supuse sistematic la astfel de tratamente pentru a nu deranja prea mult ierarhiile bogatilor fotbalului european.

Barcelona: Bonano – Puyol, P. Andersson, Christanval, Coco – Rochemback (’46, Gerard), Xavi (’46, Overmars), Cocu – Saviola, Kluivert, Rivaldo. Antrenor: Carles Rexach.

Galatasaray: Mondragon – Capone, Emre Asik, Bulen Korkmaz, Hakan Unsal – Perez, Ayhan (’51, Suat), Bulent Akin (’84, Sergen), Fleurquin, Ergun – Umit Karan. Antrenor: Mircea Lucescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS