20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDe trei ori „Nae“

De trei ori „Nae“

Craiova fotbalistica a sarbatorit ieri multe persoane care poarta numele Nicolae, jucatori care au dus faima Romaniei in Europa. Nu este nici o exagerare, este adevarul istoric al reusitelor Craiovei Maxima de pe timpurile cind in Banie se juca fotbal adevarat, iar cluburile din Bucuresti primeau aici lectii de mentalitate si de tactica. Atunci, oltenii nu se plecau in fata celor din Capitala, desi au fost destule ordine si presiuni de tot felul pentru a se sari capra…

Nicolae Negrila, Nicolae Ungureanu, Nicolae Tilihoi – iata trei jucatori emblematici pentru Craiova Maxima a acelor ani. Contabilizind meciurile oficiale in prima divizie ale celor trei, ajungem la o cifra impresionanta: 1.101 (438 – Ungureanu, 376 – Negrila, 287 – Tilihoi), iar in echipa nationala – 95.

Negrila este acum antrenor secund la divizionara B FC Extensiv, Ungureanu a fost obligat sa „emigreze“ la Pitesti, unde antreneaza echipa International, doar Tilihoi este singurul dintre fotbalistii Craiovei Maxima care are loc de munca la clubul pentru care a scris istorie. „Negoro“ marturisea ca pentru el dorinta actuala cea mai arzatoare ar fi ca in anul 2002 Extensivul sa promoveze in prima scena a fotbalului romanesc. Pe Neculai Tilihoi nu l-am intervievat, stiind ca pe Unirii 86 se poarta, in continuare, acest „silenzio stampa“. Aflat in vacanta acasa, „Rosu“ a avut amabilitatea sa raspunda la citeva intrebari ale GdS.

Ungureanu: „Sper ca Universitatea sa mai urce

in clasament“

– Nu v-am mai vazut prin Craiova.

– Pai, sint navetist, n-am cum sa fiu vazut des prin Banie.

– Cum este la Pitesti? Ce obiectiv aveti pentru acest campionat?

– Ma simt bine la Pitesti. Pentru aceasta editie de campionat avem, ca obiectiv, clasarea pe primele zece locuri. Avind in vedere ca echipa mea, International Pitesti, a promovat in aceasta vara, cred ca acest obiectiv este unul realist si posibil de indeplinit.

– Altfel, cred ca v-ati fi dorit sa ramineti in Craiova…

– Bineinteles. Argumentele sint cunoscute. E stiuta viata printre straini. Asta este, trebuie sa te descurci onorabil in orice situatie. Nu are rost sa mai comentam acum despartirea de Universitatea.

– Bine, dar ati fost indepartat fara explicatii de la conducerea tehnica a echipei fanion a Olteniei, apoi vi s-a interzis accesul in club si la meciuri! Este reala informatia?

– Cum sa va spun? Asa mi-a spus bodyguard-ul de la club, ca nu as mai avea voie sa intru in sediul clubului. N-am fortat nici o nota, eu mi-am vazut de treaba mea. Am trecut cu vederea incidentul, cum se spune, dar nu pot uita asa ceva. Cum as putea?

– Universitatea a terminat turul campionatului pe locul cinci. Ce ziceti?

– Imi pare rau ca s-a incheiat sezonul 2001. Daca se mai disputau si doua etape din retur, cred ca Universitatii – aflata pe un drum cu rezultate pozitive (neinvinsa in ultimele cinci meciuri) si cu un moral bun – ii suridea sansa in continuare. De ce spun asta? S-a observat o crestere in exprimarea echipei, o putere de lupta superioara a baietilor. Eu ma bucur pentru reusitele lor, pentru locul ocupat la finalul turului. Le urez sa ajunga si mai sus!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS