15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPilotii nu sint vinovati

Pilotii nu sint vinovati

In urma coliziunii dintre canadianul Jacques Villeneuve (BAR – Honda) si Ralf Schumacher (Williams – BMW), de pe circuitul „Albert Park“ din Melbourne, un comisar de pista a decedat, iar sapte spectatori au fost raniti.

Primele concluzii ale anchetei asupra accidentului produs pe 4 martie 2001, in timpul Marelui Premiu al Australiei, au fost date publicitatii luni. Potrivit acestora, roata desprinsa de la un monopost, in urma coliziunii dintre canadianul Jacques Villeneuve (BAR-Honda) si germanul Ralf Schumacher (Williams-BMW), ar fi putut duce la decesul mai multor spectatori.In urma accidentului a decedat un comisar de pista, Graham Beveridge, in virsta de 52 de ani. O roata desprinsa de la un monopost a zburat peste bariera de securitate si l-a lovit pe comisar in piept. Expertul Jim Kennan le-a spus celor care ancheteaza cazul ca, daca roata nu s-ar fi oprit dupa ce l-a lovit pe comisar, ar fi putut ucide mai multi spectatori. Potrivit lui Kennan, in momentul impactului cu Beveridge, roata avea o viteaza cuprinsa intre 145 si 175 de kilometri pe ora.

In urma accidentului, sapte spectatori au fost raniti de diverse bucati desprinse din monoposturi. Bariera de securitate, care are 2,50 metri, este cit jumatate din bariera de pe circuitul de la Silverstone din Marea Britanie.

Kennan a precizat ca nici unul dintre piloti nu este vinovat de producerea accidentului. Dupa Marele Premiu al Australiei, Villeneuve a spus ca Ralf Schumacher a frinat brusc in momentul in care a incercat sa-l depaseasca. Ancheta va continua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS