10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSe stabilesc grupele Mondialului din 2002

Se stabilesc grupele Mondialului din 2002

In localitatea sud-coreeana Busan, va avea loc astazi, de la ora 12.00 (ora Romaniei), tragerea la sorti a grupelor turneului final al Campionatului Mondial din 2002, care se va desfasura in Japonia si Coreea de Sud. Tragerea la sorti va fi efectuata de numeroase celebritati ale fotbalului mondial, printre care se va afla si o femeie arbitru din Coreea de Sud. Fosta jucatoare internationala Lim Eun-Joo a oficiat la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Sydney si arbitreaza cu regularitate partide din campionatul sud-coreean. Mai multe vedete ale fotbalului mondial, printre care brazilianul Pele, francezul Michel Platini si olandezul Johan Cruyff, se afla deja la Busan.

Cele 32 de echipe participante la turneul final al Mondialelor de anul viitor au fost impartite in patru urne. In prima urna, cea a capilor de serie, au fost repartizate Franta (campioana mondiala), Japonia si Coreea de Sud (tari organizatoare), Germania, Brazilia, Italia, Argentina si Spania. Din urna a doua fac parte echipele din Europa: Irlanda, Croatia, Danemarca, Polonia, Portugalia, Slovenia, Suedia, Turcia, Rusia. In urna a treia se vor afla reprezentativele din America de Sud si China: Paraguay, Arabia Saudita, Ecuador, China si Uruguay. In fine, in urna a patra au fost incluse formatiile din Africa, America de Nord si Centrala: Mexic, SUA, Nigeria, Tunisia, Africa de Sud, Costa Rica, Camerun si Senegal.

Pe linga tragerea la sorti propriu-zisa, organizatorii au programat si un show de o ora si jumatate. Celebra cintareata americana Anastacia va interpreta pentru prima data melodia oficiala a competitiei, denumita „Boom“. La casele de pariuri, favorita pentru cucerirea Campionatului Mondial este reprezentativa Argentinei, cu o cota de 11/2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS