9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrecul s-a laudat ca va evada

Grecul s-a laudat ca va evada

13 ofiteri si subofiteri care au actionat pentru prinderea autorilor dublului asasinat de la casa de schimb valutar „Le Petit Bijou“ au fost avansati in grad, iar 34 de lucratori de la Politia Capitalei au fost premiati, informeaza Ministerul de Interne.

Conducerea MI si cea a Inspectoratului General al Politiei au hotarit ca patru ofiteri care au lucrat la acest caz sa fie avansati in grad in mod exceptional. Alti cinci ofiteri si patru subofiteri au fost avansati in grad inainte de termen, iar 34 de politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a municipiului Bucuresti au fost recompensati cu sume de bani.

In noaptea de 24 spre 25 noiembrie, in jurul orei 2.30, un barbat si o femeie au patruns in casa de schimb valutar si de amanet Le Petit Bijou, din bulevardul Nicolae Balcescu numarul 22-24, sectorul 1. Cei doi angajati aflati in acel moment in sediu au fost impuscati in cap, dupa care asasinii au luat toti banii gasiti, valuta si lei, in total 567.000.000 de lei.

La numai doua zile de la dublul asasinat, politistii au reusit sa-l prinda pe cel care l-a comis – Constantinos Passaris, unul dintre cei mai vinati criminali din Europa. El a fost arestat, miercuri, pe o perioada de 30 de zile, pentru comiterea infractiunilor de omor deosebit de grav, tilharie si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Complicea lui – Mioara Badila, de 20 de ani – a fost prinsa si pe numele ei a fost emis un mandat de arestare preventiva pentru cinci zile

Constantinos Passaris a comis mai multe jafuri din placere

Asasinul grec le-a declarat politistilor ca ii place sa omoare oameni cu arme si ca a pus la cale mai multe jafuri armate din placere, informeaza site-ul in limba engleza al ziarului elen Kathimerini. El s-a laudat ca va evada din inchisoare in curind. Seful politiei elene, generalul Fotis Nasiakos si alti ofiteri s-au deplasat la Bucuresti pentru a-l interoga pe Passaris (26 de ani), in legatura cu evadarea sa de sub escorta politiei in timpul unei deplasari la un spital din Atena, in luna februarie a anului in curs, cind au fost omoriti doi politisti. El va mai fi interogat si pentru cel putin alte doua crime comise in Grecia in urmatoarele doua luni, inainte sa ajunga in Romania, la mijlocul lunii septembrie. „Imi place sa-i omor pe cei care poarta arme, pentru ca ei sint hotariti sa ucida si sa fie ucisi“, a adaugat raufacatorul. „Am pus la cale multe jafuri si am facut-o ca sa ma distrez. Nu-mi amintesc cite sau unde au fost. La fiecare jaf am purtat aceeasi pereche de pantofi si ceasul de mina, care putea fi, de altfel, vazut. Daca va uitati la casetele video din banci, veti vedea ce banci am jefuit“, spune Passaris, citat de ziarul elen.

Sa-ti arat cit sint de dur !

Mihaela Badila, o prostituata romanca, le-a spus politistilor ca grecul i-a cerut sa aiba o intilnire cu el in centrul Capitalei. Inainte sa intre in casa de schimb valutar, el i-ar fi spus: „Acum vei vedea cit de dur sint“. Stirile de la Bucuresti spun ca Passaris a fost incarcerat intr-o camera departe de restul arestatilor, pentru ca a tipat tot timpul, facind zarva mare cind a fost impreuna cu ceilalti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS