15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

Avantaj Netoiu

Eram convinsi ca Gigi Netoiu va trece la contraatac dupa ce primaria l-a somat sa achite niste datorii in valoare de un miliard de lei. Mizind pe protocolul discutabil incheiat in vara cu primarul Bulucea si cu prefectul Mondea, Netoiu a spus ca in mod normal nu ar avea nimic de platit pentru ca oficialitatile locale s-au angajat atunci sa suporte majoritatea cheltuielilor legate de intretinerea stadionului „Ion Oblemenco“. In treacat fie spus, Vasile Bulucea si Cornel Mondea au semnat respectiva intelegere cam ca… primarii, angajind orasul intr-o afacere privata care urma, din cite intelegem, sa absoarba bani publici. Plus ca, daca ne amintim bine, cei doi oficiali craioveni plecasera la Bucuresti pentru a negocia preluarea echipei de la Gigi Netoiu si nu-i imputernicise nimeni sa-i ofere acestuia facilitati peste facilitati.

Uite ca acum, la patru luni de la incheierea „pactului“, Netoiu acuza primaria si prefectura ca nu si-au indeplinit angajamentele asumate. Adica, nocturna promisa este tot la stadiul de stilpi, Universitatea a fost somata sa-si plateasca intretinerea, iar sponsorii, despre care Vasile Bulucea si Cornel Mondea afirmasera ca ii vor aduce pe linga echipa, nu au aparut nici pina astazi. Drept pentru care Gigi Netoiu este foarte nemultumit si cine stie ce ii mai trece prin cap in urmatoarele zile.

Oricum, chestiunea cu sponsorii ni se pare cel putin hazlie. Pai, intr-o economie de piata, oamenii de afaceri isi fac reclama pentru care platesc bani grei doar in locuri frecventate de o multime de potentiali clienti. Un stadion este intr-adevar o zona ideala pentru publicitate, cu conditia ca bannerele sa nu fie privite doar de niste scaune goale. Angajindu-se ca aduc sponsori la Universitatea, Vasile Bulucea si Cornel Mondea nu s-au gindit, saracii, ca alb-albastrii vor ajunge in citeva luni sa joace cu tribunele goale. Situatie in care – si ne miram ca Gigi Netoiu nu intelege – este cam greu sa gasesti fraieri dispusi sa-si monteze, contra cost, fireste, panouri publicitare pe „Ion Oblemenco“. Si apoi, ginditi-va cum ar putea un om de afaceri mai cu dare de mina sa-si faca reclama scriindu-si numele firmei pe spatele lui Suleap, de exemplu, cind in tara exista un Mihalcea sau un Sabau…

Cum, necum, problema este incurcata. Gigi Netoiu a adus echipa pe un onorabil loc cinci si avind acest atu poate aborda degajat o disputa cu oficialitatile din Banie. Acestea, daca tot s-au complicat copilareste, se vad puse intr-o postura delicata si va fi greu sa-l convinga pe Netoiu ca protocolul din vara este garnisit cu niste promisiuni imposibil de indeplinit. Prin urmare, sintem convinsi ca ne va tremura din nou basca de frica sa nu ne fie mutata echipa prin Bucuresti, iar in aceasta situatie vom fi predispusi sa acceptam compromisuri chiar mai prostesti decit cele anterioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS