12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

Turneul de tenis de la Urbana

Trifu, in sferturi

Gabriel Trifu s-a calificat in sferturile de finala ale turneului challenger de la Urbana (SUA), dotat cu premii in valoare totala de 50.000 de dolari. Trifu, cap de serie numarul sase, l-a invins in turul secund, cu scorul de 6-4, 6-2, pe macedoneanul Lazar Magdincev, jucator venit din calificari. Tenismanul roman il va intilni in sferturile de finala pe americanul Paul Goldstein, cap de serie numarul doi. De asemenea, Gabriel Trifu s-a calificat, alaturi de partenerul sau Paul Rosner (Africa de Sud), in semifinalele competitiei de dublu din cadrul turneului de la Urbana.

(D.B.)

Preliminariile CE de baschet (masculin)

Prima victorie a tricolorilor

Selectionata masculina de baschet a Romaniei a invins, cu scorul de 74-69, reprezentativa Belgiei, intr-o partida disputata miercuri, in cadrul grupei B a turneului semifinal al Campionatului European din anul 2003. Pentru nationala Romaniei cele mai multe puncte le-au inscris Antonio Alexe (18), Bogdan Popescu (16) si Virgil Stanescu (12). Romania a inregistrat prima victorie in cele trei meciuri disputate in grupa B a turneului semifinal al CE din 2003, dupa infringerile suferite in fata Spaniei si Greciei.

(D.B.)

Preliminariile CE de baschet (feminin)

Romania a invins Germania

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei a invins, cu scorul de 75-61, selectionata Germaniei, intr-o partida disputata miercuri, in cadrul Grupei A a turneului semifinal al Campionatului European din 2003. Cele mai bune marcatoare ale echipei Romaniei au fost Monica Brosovschi, (18 puncte) si Anca Stoenescu (16 puncte). Din Grupa A de calificare la Campionatul European din 2003 mai fac parte Spania si Israel. Romania ocupa, in prezent, locul doi in grupa, dupa selectionata Spaniei, avind doua victorii in trei meciuri disputate. In urmatoarea faza a competitiei se vor califica primele doua clasate din grupa.

(D.B.)

FRR apeleaza la profesionisti

Antrenori francezi pentru nationala de rugbi

Membrii Biroului Federal al Federatiei Romane de Rugbi (FRR) au hotarit sa solicite forului similar din Franta doi antrenori care sa se ocupe de pregatirea echipei nationale si de instruirea tehnicienilor romani. Imediat dupa Adunarea Generala de reorganizare a FRR s-a desfasurat si prima sedinta de Birou Federal, in care fiecare membru al acestui for a primit sarcini concrete. Pina la sfirsitul lunii decembrie vor fi desemnati atit presedintii comisiilor de specialitate din FRR, cit si managerii echipelor nationale de seniori, tineret si juniori. Pina la numirea acestora, interimatul va fi asigurat de Victor Istrate, pentru echipa nationala de juniori, de Marian Mot, pentru selectionata de tineret, si de Gheorghe Varzaru, pentru reprezentativa de seniori.

(MEDIAFAX)

Tenis de cimp

Schimbari la Cupa Federatiei

Modul de desfasurare a Cupei Federatiei la tenis se va schimba in sezonul 2002, au anuntat oficiali ai Federatiei Internationale de Tenis (ITF). Formula dupa care s-a desfasurat aceasta competitie in anul 2001, cu opt echipe in faza finala, a fost abandonata, urmind ca din sezonul 2002 sa se revina la o Grupa Mondiala cu 16 echipe, care se vor intilni in primul tur pe 27 si pe 28 aprilie. Cele opt echipe calificate in sferturile de finala ale competitiei se vor intilni pe 20 si pe 21 iulie, urmind ca partidele din semifinale si finala sa se desfasoare in acelasi loc, in prima saptamina a lunii noiembrie. Tragerea la sorti a partidelor din primul tur al competitiei este urmatoarea: Statele Unite – Austria, Croatia – Cehia, Spania – Ungaria, Germania – Rusia, Slovacia – Elvetia, Argentina – Franta, Italia – Suedia, Belgia – Australia.

(MEDIAFAX)

Automobilism

Scandal in Formula 1

Responsabilii firmelor europene constructoare de automobile s-au intilnit la Geneva cu reprezentantii echipelor din Campionatul Mondial de Formula 1, in incercarea de a-i convinge sa participe la o competitie paralela cu cea controlata de trustul media german Kirch. Un oficial al firmei Fiat, Paolo Cantarella, a promis unor echipe de Formula 1, dintre care unele au probleme financiare, un procent mai mare din veniturile din vinzarea drepturilor de televizare a acestei noi competitii daca accepta sa semneze in favoarea proiectului initiat de constructorii de automobile. Crearea unei societati care sa se ocupe de organizarea, incepind cu anul 2007, a unei competitii paralele de Formula 1 reprezinta o initiativa a constructorilor de automobile, care sint nemultumiti de faptul ca patronul trustului german, Leo Kirch, este proprietarul a 75 la suta din actiunile firmei SLEC, care gestioneaza drepturile de transmitere televizata a competitiilor de Formula 1. Pe de alta parte, publicatia Wall Street Journal Europe, care citeaza persoane din anturajul constructorilor de automobile, noteaza ca Leo Kirch a refuzat sa le garanteze acestora ca Grand Prix-urile de Formula 1 vor fi difuzate si de alte posturi de televiziune decit cele din trustul german, sau ca va imparti o parte din veniturile obtinute din vinzarea acestor drepturi de televizare.

(MEDIAFAX)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS