15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPrimarul si prefectul s-au angajat ca vor suporta toata intretinerea stadionului „Ion Oblemenco“

Primarul si prefectul s-au angajat ca vor suporta toata intretinerea stadionului „Ion Oblemenco“

Oficialul oltean a mai marturisit ca nu l-a auzit pe Netoiu vorbind despre o eventuala cedare a clubului

Universitatea se pregateste in fortareata din Lunca Jiului, iar astazi lotul „alb-albastrilor“ va ajunge in Bucuresti pentru ultimul meci al sezonului, cel cu revelatia acestui campionat, FC National. Acest „silenzio stampa“ nu permite cititorului sa fie informat corect, motiv pentru care apar multe zvonuri sau chiar dezinformari. Se intelege, nu din cauza presei! Presedintele Viorel Ilinca a acceptat totusi sa raspunda unor curiozitati ale noastre.

– Conform informatiilor din presa, s-ar parea ca FC Universitatea ar avea aproximativ un miliard de lei datorii catre primarie, reprezentind neplata folosirii stadionului „Ion Oblemenco“. Ce ziceti?

– Nu stiu acum ce sa va raspund cu exactitate. Datele problemei sint insa altele. Domnul primar Vasile Bulucea, in prezenta domnului prefect Cornel Mondea, a avut o discutie asta-vara cu actionarul Universitatii, domnul Gigi Netoiu. Si atunci, primarul Craiovei s-a angajat in numele primariei sa suporte toate cheltuielile necesare intretinerii stadionului „Ion Oblemenco“.

– Adica, din banii publici sa se achite cheltuielile de la stadion pentru Universitatea?

– Primaria Craiovei este proprietarul stadionului si s-a angajat sa suporte respectivele cheltuieli, ajutind astfel concret echipa orasului, asa cum si in alte parti din Romania se procedeaza. Acesta ar fi un mod al autoritatilor locale de a sprijini Universitatea.

– Inteleg, deci, ca aceasta promisiune a primarului a determinat clubul sa nu achite cheltuielile de la stadion pentru Universitatea?

– Fara suparare, dar lucrurile s-au discutat clar asta-vara, in prezenta celor mai autorizate persoane oficiale: primar, prefect. Atunci, nu-i normal sa procedam asa?

– Acum?

– V-am spus, inca nu cunosc suma reala, nu pot s-o cred pe cea din presa… Ramine sa analizam situatia, chiar acum (ieri – n.r.) sint in drum spre Bucuresti si, printre alte probleme, voi discuta cu domnul Netoiu si aceasta problema. Urmeaza sa luam o decizie.

– Se apropie vacanta. Cine pleaca de la Universitatea? Naicu in China? Domocos, incotro?

– N-as vrea sa intru in detalii din mai multe motive. Bunaoara, am lecturat o stire potrivit careia Domocos nu si-ar fi prelungit contractul cu Universitatea, care ar expira acum, in iarna. Domocos are semnat contractul pina in vara cu Universitatea.

– Ati avut insa discutii cu el in aceasta perioada.

– Am avut, dar nu s-a finalizat discutia, asa ca… Sigur, noi sintem optimisti si cred ca Domocos isi va prelungi contractul cu Universitatea.

– Va fi Naicu coleg cu Ionut Savu in China?

– Probabil ca da. E o varianta posibila.

– Dupa meciul din Cotroceni urmeaza vacanta?

– Universitatea va merge la Eforie pentru tratament in primul rind. Exista apoi unele variante de pregatire precompetitionala, dar nefinalizate inca. In perioada de tratament de la Eforie, domnul Netoiu si cu mine vom merge la echipa si acolo se va definitiva programul.

– Puteti comenta zvonul ca nu ar fi exclus ca actionarul Netoiu sa cedeze clubul?

– Nu am un raspuns pentru o asemenea intrebare. Eu nu am auzit asa ceva, desi discut foarte multe cu domnul Netoiu…

– Care este obiectivul pentru meciul din Cotroceni?

– Important este sa nu pierdem simbata cu FC National. Ar fi bine. Daca am reusi sa cistigam, ar fi foarte bine!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS