16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSS U Craiova abordeaza returul cu incredere

CSS U Craiova abordeaza returul cu incredere

– Domnule Teutan, care este situatia echipei dupa acest tur de campionat si ce va asteapta in continuare?

– Am terminat turul campionatului pe locul intii, insa, desi greul abia acum incepe, noi sintem pregatiti. Ne asteapta turneul de sala, care se va desfasura in perioada 20-23 decembrie. Localitatea in care urmeaza sa aiba loc acest turneu nu a fost insa desemnata de Federatia Romana de Handbal (FRH). Clubul din Craiova a inaintat o oferta de a organiza acest turneu la Slatina in conditii financiare avantajoase comparativ cu ofertele facute de Sighisoara, Sebes si Tirgu Jiu. Asteptam cu mult optimism decizia FRH. In conditii normale, desemnarea localitatii trebuia deja facuta, dar, avind in vedere ca Adunarea Generala a FRH a avut loc in urma cu trei zile, probabil luarea deciziei va fi aminata o saptamina.

– Care sint echipele cu care va veti intilni in acest turneu de sala si care este lotul de jucatori pe care il veti folosi?

– Turneul va cuprinde primele patru etape din retur. Echipele cu care ne vom intilni vor fi: CSS Tirgu Jiu, CSS Fagaras, CSS Sebes, CSS Sibiu. Lotul de jucatori cu care voi face deplasarea este format din: Fl. Melencu, C. Gorina (portari), C. Peca, B. Cone, Fl. Ciortan, C. Vladut, C. Salajan, A. Tercu, T. Mohor, A. Dumitru, C. Vintila, I. Dumitru, S. Nuta.

– Ati avut probleme cu arbitrajele pina in prezent?

– Da. Speram ca macar de aceasta data federatia sa garanteze acea impartialitate care ar trebui sa fie in arbitraj, fiind cunoscute „japcile“ de la Fagaras si Sighisoara, din turul campionatului.

– Credeti ca veti putea pregati echipa in anul 2002 in Sala Sporturilor din Valea Vlaicii?

– Desi termenul de dare in folosinta a salii, care a fost construita si la initiativa mea si a copiilor, a fost aminat de mai multe ori din motive obiective, sper ca ultimul termen – 15 ianuarie – sa fie respectat de constructor. Daca nu vom face Revelionul acolo, asa cum si-ar fi dorit primarul Craiovei, macar sa jucam Hora Unirii. Nu as vrea sa-l cred pe un constructor din cadrul santierului, care preconiza ca vom ciocni ouale de Pasti acolo. Sper ca firma constructoare sa respecte dimensiunile minime necesare omologarii unui teren de handbal (42/21 m), stiut fiind ca se dorea, din interese obscure si „straine sportului“, ca aceasta sala sa aiba o destinatie exclusiva pentru volei si tenis de cimp. Sint ferm convins ca aceasta sala va ajuta enorm in pregatirea echipei si vom putea sa accedem astfel la turneul final cu sanse reale de a prinde un loc pe podium, mai ales ca echipelor de juniori li se va permite accesul gratuit in sala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS