10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAdio si n-am cuvinte!

Adio si n-am cuvinte!

• Decizia machidonului este irevocabila • „Regele“ ar fi spus ca nu i s-au acordat nici un fel de garantii privind preliminariile CE 2004 • Lista posibililor inlocuitori: Lucescu, Piturca, Iordanescu, Dinu, Dumitriu si Ienei

La nici o saptamina dupa ce membrii Comitetului Executiv al FRF l-au reconfirmat in functie, antrenorul Gica Hagi a renuntat ieri sa mai antreneze reprezentativa de fotbal a Romaniei. Gica Hagi a hotarit sa demisioneze de la conducerea tehnica a selectionatei tricolore, deoarece Federatia Romana de Fotbal nu i-ar fi oferit nici un fel de garantii, din cele pe care le-a solicitat in discutia purtata cu Mircea Sandu, privind activitatea sa in preliminariile EURO 2004. Hagi a precizat ca decizia sa este irevocabila.

„Nu este vorba despre o demisie scrisa, ci de una verbala. Hagi a discutat la telefon cu Mircea Sandu si l-a anuntat. Urmeaza ca la intoarcerea presedintelui FRF din Coreea de Sud (unde participa la tragerea la sorti a grupelor CM 2002 – n.r.) sa se stabileasca toate amanuntele“, a spus impresarul Giovanni Becali.

Membrii Comitetului Executiv al FRF l-au ales, pe 26 iunie, in unanimitate de voturi pe Gica Hagi in functia de selectioner al echipei nationale de fotbal a Romaniei, la putin timp dupa ce acesta se retrasese din activitatea competitionala. Hagi l-a inlocuit in acest post pe Ladislau Bölöni, care si-a inaintat pe 15 iunie demisia din functia de antrenor al echipei nationale pentru a prelua conducerea tehnica a formatiei portugheze Sporting Lisabona.

Primul meci al echipei nationale pregatit de Hagi a fost amicalul cu Slovenia, disputat la Liubliana, pe 15 august, si incheiat cu scorul de 2-2. La Liubliana, noul selectioner nu a stat pe banca tehnica deoarece a suferit o criza renala. Au urmat apoi ultimele doua partide din preliminariile CM 2002, cea cu Ungaria, disputata pe 5 septembrie la Budapesta si cistigata de tricolori, cu scorul de 2-0, si cea cu Georgia, de pe 6 octombrie, incheiata la egalitate, scor 1-1. Dupa aceste rezultate, echipa Romaniei a incheiat grupa preliminara pe locul doi si a disputat un baraj cu selectionata Sloveniei pentru a obtine calificarea la Mondialul din Coreea de Sud si Japonia. Romania a ratat calificarea, dupa doua rezultate nefavorabile cu echipa Sloveniei: 1-2 (la Liubliana) si 1-1 (la Bucuresti).

La revenirea in tara a lui Mircea Sandu, se va incerca gasirea unui nou selectioner. Numele vehiculate sint cele ale antrenorilor Mircea Lucescu, Victor Piturca, Anghel Iordanescu, Cornel Dinu, Dumitru Dumitriu si Emeric Ienei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS