19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Raminem cu Hagi

• Actualul selectioner va sta pe banca Nationalei cel putin pina in noiembrie 2003 • Nu s-a pus problema unor sanctiuni pentru ratarea calificarii la Mondiale

Gica Hagi a fost reconfirmat in functia de selectioner al reprezentativei nationale a Romaniei de catre membrii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, care s-au intrunit ieri. Obiectivul lui Gica Hagi este calificarea la Campionatul European din 2004.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, i-a informat pe membrii Comitetului Executiv al FRF despre activitatea antrenorilor de la echipa nationala de seniori si de tineret, precizind ca in cazul lui Hagi nu s-a pus problema unui vot. „Hagi are un cec in alb din partea membrilor Comitetului Executiv. Ei doresc ca in intervalul de zece luni, pina la primul meci din preliminariile CE din 2004, Hagi sa alcatuiasca un program atit de bun, incit sa avem aproape certitudinea ca ne vom califica la EURO. Antrenorul echipei nationale cel putin pentru urmatorii doi ani, pina in noiembrie 2003, va fi Gica Hagi. Daca echipa se va califica, contractul se va prelungi automat“, a spus Mircea Sandu.

Recomandari de la presedintii de cluburi

Presedintele FRF a precizat ca membrii Comitetului Executiv, alcatuit in mare parte din presedintii de cluburi din Divizia A, i-au recomandat lui Hagi ca in viitor sa asculte pe toata lumea, dar sa sintetizeze recomandarile primite si sa ia masurile necesare singur. Sandu a spus ca nu s-a pus problema unor sanctiuni pecuniare pentru ratarea calificarii la Cupa Mondiala, dar ca, probabil, premiile jucatorilor pentru o viitoare calificare vor fi mai mici, de asemenea, diurnele se vor diminua, in functie de bugetul federatiei.

„Toata lumea este dispusa sa-l sprijine pe Hagi, iar eu am mare incredere in el. Hagi nu a pus, in discutia purtata marti nici o conditie. Dupa discutia de marti, mi s-a parut dezamagit. Poate i-a trecut prin gind sa renunte, dar ambitia lui a primat si vrea sa demonstreze ca poate fi un bun antrenor. Selectionerul este sub contract“, a mai afirmat Mircea Sandu.

Turneul in Portugalia a fost contramandat

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a anuntat ieri ca turneul echipei nationale in Portugalia, preconizat sa aiba loc in luna ianuarie a anului 2002, a fost contramandat, deoarece organizatorii au devansat competitia cu o saptamina. „Turneul din Portugalia a fost devansat cu o saptamina si probabil nu vom mai participa la el, desi erau in program doua meciuri. Turneul ar fi fost efectuat doar cu jucatorii din tara. Din cauza tragerii la sorti de la Cupa Mondiala, care va avea loc pe 25 ianuarie, organizatorii ne-au anuntat ca au devansat turneul care va incepe pe 14. Echipele noastre isi reiau antrenamentele pe 7 sau 8, dupa care urmeaza stagiul de pregatire montana. Nu cred ca vom avea nici acordul cluburilor si nici nu este bine pentru competitia in sine sa-i luam asa repede din pregatiri“, a spus Sandu.

Oficialii FRF nu sint in discutii cu federatia din Nigeria pentru un meci amical intre reprezentativele celor doua tari. Pina in prezent, sint sigure partidele amicale cu Franta si Polonia si, aproape sigur, meciul cu Turcia.

Nici Moldovan n-a fost schimbat

Ca si Gica Hagi, antrenorul Ion Moldovan a fost reconfirmat in functie, el urmind sa pregateasca in continuare echipa nationala de tineret. „In urmatoarele zile vom detalia problemele, vom alcatui un program si vom stabili conditiile pentru incheierea unui contract pentru inca doi ani. Comitetul Executiv a fost de acord ca doua dintre obiectivele lotului de tineret au fost atinse, de a promova jucatori la echipa reprezentativa si de a prinde un loc de baraj pentru Campionatul European. Au fost promovati la echipa de seniori sase jucatori – Radoi, Codrea, Chivu, Niculae, Mutu si Ghioane“, a afirmat Mircea Sandu, presedintele FRF.

Returul Diviziei A incepe pe 9 martie

Adunarea Generala de reorganizare a FRF, conform Legii educatiei fizice si sportului, va avea loc pe 20 decembrie. Comitetul Executiv al FRF a decis ca returul Diviziei A sa inceapa pe 9 martie, urmind ca pe 15 mai sa se desfasoare o etapa intermediara. Ultima etapa va avea loc pe 1 iunie, iar finala Cupei Romaniei se va disputa pe 5 iunie. Barajele pentru Diviziile A si B se vor desfasura pe 8 si 12 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS