16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRezultate de exceptie a celor de la LPS Craiova

Rezultate de exceptie a celor de la LPS Craiova

• Juniorii olteni au cel mai bun punctaj international in 2001 • LPS asteapta fonduri de investitii de la Consiliul Local Craiova pentru continuarea si finalizarea unei sali de sport multifunctionale

In clasamentul intern intocmit de FR Atletism dupa numarul medaliilor de aur cucerite in 2001, pe locul patru figureaza LPS – LMB Craiova, cu 50 de medalii astfel: 21 de aur, 14 argint, 15 bronz. Reamintim, pe primul loc se afla CSM Craiova. Lecturind clasamentul recent transmis de FRA, observam ca, in urma atletilor de la LPS – LMB Craiova, se afla sectii de atletism cu renume: Dinamo (locul 7), Steaua (locul 14), ca sa oferim doar doua exemple. Pentru cei din lumea atletismului, aceasta situare fruntasa a celor de la LPS-LMB nu este o surpriza si nici o premiera deoacere in ultimii ani atletismul a avut in permanenta rezultate performante. Trebuie insa facuta o precizare.

In actele si clasamentele FRA apare o singura unitate, LPS-LMB – ca si in legitimatiile sportivilor. Intre cele doua unitati scolare exista o colaborare inca din anul scolar ’91/’92. Atunci a luat fiinta in cadrul Liceului „Matei Basarab“ o clasa de atletism care a avut drept scop scolarizarea atit a atletilor de la LMB, cit si a celor de la fostul CSS Olimpia. Aceasta colaborare s-a mentinut si dupa infiintarea LPS „Petrache Triscu“ in 1997, de aceea in toate clasamentele FRA apare denumirea LPS-LMB. Realitatea ne-a fost explicata de antrenorul emerit Dorina Oprea, director adjunct al LPS: „Ca si in anii trecuti, si in acest an sectia de atletism de la LPS are rezultate deosebite, as spune chiar de exceptie: locul patru la seniori si locul doi la juniori (dupa numarul total de medalii), locul sapte la seniori si locul doi la juniori (dupa numarul de puncte – 424). In clasamentul… clasamentelor, adica in cel cumulativ – intern, international si recorduri nationale dupa numarul de puncte – sintem pe locul noua la seniori cu 763,75 puncte si locul doi la juniori. De mentionat ca avem cel mai bun punctaj international la juniori – 264,75 puncte. Daca la seniori sintem devansati de cluburi de renume (CSM Craiova, Rapid), la juniori in toate clasamentele ne situam dupa CSS 4 Bucuresti. Motivul? Atletii din Capitala domina in probele de sala (LPS Craiova nu are deocamdata o sala de sport adecvata) si in probele de saritura in inaltime si cu prajina – unde nu sint multi concurenti din provincie din lipsa materialelor specifice. Sper ca in 2002 la LPS «Petrache Triscu» sa se dea in folosinta o sala de sport multifunctionala, absolut necesara. Finantarea este din bugetul local. In ceea ce priveste aportul LMB in clasamentele interne, acesta a fost in 2001 foarte redus: doar o medalie de argint prin Ionut Anghel si contributii in proba de stafeta, cam 10% din «zestrea» unitatii noastre“. Rezultatele de exceptie ale atletilor de la LPS in intrecerile internationale sint urmatoarele: locul 9 obtinut de Mircea Bogdan la Campionatul Mondial Universitar de la Beijing in proba de 3.000 m obstacole, cu record national de juniori care data de 11 ani; medalie de argint la Campionatul European de Juniori I de la Grosseto (Italia), obtinuta de Mircea Bogdan in proba de 3.000 obstacole; medalie de bronz la Campionatul European de Juniori I de la Grosseto, prin Liliana Barbulescu in proba de stafeta 4×400 m; medalie de bronz la Campionatul Mondial de Juniori II de la Debretin, prin Gabriela Ciuca in proba de stafeta; patru medalii de aur la Campionatele Balcanice de Juniori prin: Gabriela Ciuca – 2, Mircea Bogdan si Liliana Barbulescu; doua medalii de argint la Campionatele Balcanice de Juniori prin Alina Olaru si Mircea Bogdan; doua medalii de bronz la Campionatele Balcanice de Juniori prin Liliana Barbulescu si Mircea Bogdan.

Merituosii profesori ai acestor sportivi sint antrenorii emeriti: Dorina Oprea (Mircea Bogdan si Gabriela Ciuca) si Stefan Popescu (Liliana Barbulescu si Alina Olaru).

La Campionatele Nationale, atletii LPS au cucerit 50 de medalii, cele mai multe fiind obtinute de: Mircea Bogdan – sase de aur, una de argint; Liliana Barbulescu – patru de aur, patru de argint, trei de bronz; Gabriela Ciuca – doua de aur, patru de argint, trei de bronz; Alina Olaru – doua de aur, una de argint, una de bronz; Marius Ionescu – una de aur, una de argint, una de bronz.

Au mai contribuit la zestrea de medalii urmatorii sportivi: Ionut Anghel, Andrei Brebenoiu, Ionut Ilinca, Oana Popescu, Vlad Avramescu, echipele de cros (m, f) si echipa de semimaraton baieti.

Antrenorii acestor sportivi merituosi sint: Dorina Oprea, Stefan Popescu, Catalin Geapana, Adrian Tudor, Valentin Mitrache.

Directorul LPS Craiova, prof. Mircea (Fen) Alecu, completeaza: „Felicit sportivii si antrenorii sectiei de atletism, sportivi care, alaturi de celelalte sectii importante si fruntase ale liceului – scrima, badminton, sah, karate, judo – fac din LPS Craiova o unitate cu adevarat reprezentativa pentru sportul oltenesc si nu numai“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS