29.3 C
Craiova
vineri, 31 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Publicul ne poate oferi victoria“

„Publicul ne poate oferi victoria“

Hagi si Gica Popescu dau vina pe ghinion pentru infringerea de la Liubliana

Antrenorul selectionatei de fotbal a Romaniei, Gica Hagi, a sustinut duminica seara o conferinta de presa, in care a spus ca publicul poate avea o contributie majora la obtinerea calificarii la Campionatul Mondial din anul 2002. „Cred ca aportul publicului la victorie poate fi de suta la suta. Avem nevoie de o victorie cu scorul de 1-0, pe care publicul poate sa ne-o dea“, a spus Hagi, care a precizat ca suporterii echipei nationale trebuie sa creada in victorie pina in ultimul minut al meciului cu Slovenia. Hagi a mai spus ca Romania are trei atuuri pentru returul cu Slovenia: publicul, stadionul „Steaua“ si valoarea echipei. „Cu toate acestea, putem obtine victoria care sa ne califice la Campionatul Mondial“, a mentionat Hagi.

Ne-a lipsit inspiratia

Selectionerul roman a spus ca este convins ca, daca echipa Romaniei va avea la Bucuresti aceleasi ocazii pe care le-a avut la Liubliana, va inscrie mai multe goluri. Hagi a spus ca este multumit de jocul prestat simbata de echipa si ca toti jucatorii si-au indeplinit bine sarcinile pe teren. „A fost o chestiune de inspiratie. Daca noi eram mai inspirati in fazele de atac, ar fi fost mai bine“, a spus Hagi, care a adaugat ca principalul sau obiectiv pina la meciul cu Slovenia de la Bucuresti este sa-i recupereze din punct de vedere fizic pe jucatorii romani.

„Baciul“ il acuza pe arbitru

Gheorghe Popescu a spus ca penaltiul la faultul asupra lui Adrian Mutu a fost foarte clar. „Noi, jucatorii, am vazut de trei ori reluarea fazei si faultul a fost foarte clar. Arbitrul nu a vrut sa ne acorde penalti“, a precizat Popescu, care a adaugat ca Slovenia a cistigat partida cu Rusia din preliminarii datorita unei lovituri de pedeapsa acordate cu mare usurinta. Popescu a pus infringerea suferita simbata de nationala Romaniei pe seama ghinionului: „Slovenii nu si-au creat nici o ocazie, dar au marcat doua goluri. Cel de-al doilea gol, inscris de Osterc, a fost intimplator. Slovenul a vrut sa centreze, dar a lovit mingea cu exteriorul piciorului si a marcat.“

Stadionul trebuie sa fie un vulcan

Capitanul selectionatei tricolore, Gica Popescu, a facut si el un apel la suporterii romani, pe care i-a indemnat sa vina in numar mare la stadion. „Vrem ca miercuri stadionul sa fie plin, sa fie ca un vulcan. Lumea trebuie sa inteleaga ca este o partida cruciala pentru intreaga tara. Daca nu ne vom califica, pierderea nu va fi numai a noastra, a jucatorilor, ci a intregii natiuni. Slovenii nu au o experienta foarte mare si nu vor rezista atacurilor noastre si presiunii publicului“, a spus Popescu.

Dorinel Munteanu crede ca arbitrul Krug va fi corect

In fine, Dorinel Munteanu crede ca suporterii romani nu trebuie sa-si faca griji in privinta arbitrului Helmuth Krug: „Il cunosc din Bundesliga. Este un arbitru corect. Am incredere in el, nu este influentabil si cred ca va dori sa-si incheie cariera cu fruntea sus“. Dorinel Munteanu a mai spus ca meciul de miine este decisiv si ca el si coechipierii sai sint pregatiti pentru toate variantele de calificare, inclusiv prelungirile sau loviturile de departajare: „Trebuie sa uitam partida de simbata, sa avem rabdare si concentrare maxime si cred ca vom obtine ceea ce ne-am propus: calificarea. Avem sansele noastre si trebuie sa le fructificam. Nu cred ca daca nu ne vom califica va fi o catastrofa pentru fotbalul romanesc. Se va incepe un nou ciclu de reconstructie a echipei nationale.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS