16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSlovenii trebuie batuti ca la mama lor, acasa

Slovenii trebuie batuti ca la mama lor, acasa

• Adrian Ilie a devenit incert • Zlatko Zahovici, marea vedeta a slovenilor, nu va evolua, fiind accidentat • In Slovenia a nins ieri, terenul de joc fiind acoperit cu un strat de 10 centimetri de zapada • Partida retur se va disputa miercurea viitoare

Prima mansa a barajului pentru calificarea la CM 2002

Slovenia – Romania

• Stadion „Bezigradom“, Liubliana, simbata, ora 20.00 (TVR 1).

• Echipei probabile:

Slovenia: Simeunovici (Dabanovici) – Milinovici, Galici, Bulajici, Vugdalici – Karici, A. Ceh, Novak, Acimovici (Pavlin) – Osterc, Rudonja. Antrenor: S. Katanec.

Romania: Lobont (Stelea) – Contra, Gh. Popescu, Miu, Chivu – Sabau, Ghioane, D. Munteanu – Mutu, M. Niculae, Ad. Ilie. Antrenor: Gh. Hagi.

• Vor arbitra: Kim Nielsen – Jen Larsen, Bo Pedersen (toti din Danemarca). Observatori: P. Alaja (Finlanda), P. Bergamo (Italia).

• Programul celorlalte partide de baraj: Ucraina – Germania, Irlanda – Iran, Belgia – Cehia, Austria – Turcia.

Echipa nationala a Romaniei este la un pas de o noua performanta exceptionala: calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2002. Pina acolo ne-a mai ramas un singur hop: barajul cu ambitioasa selectionata a Sloveniei, a carui prima mansa se va derula chiar in aceasta seara la Liubliana, pe stadionul „Bezigradom“.

Desi miza este enorma, tricolorii au aparut in ultimele zile destul de optimisti, convinsi ca in acest moment valoarea lor este peste cea a slovenilor. Gica Hagi, omul care a preluat de la Loti Bölöni conducerea actualei campanii de calificare, s-a aratat increzator in posibilitatile jucatorilor pe care i-a selectionat, multi dintre ei fiindu-i colegi pe gazon cu citeva luni in urma.

Romanii s-au deplasat de joi in Slovenia si s-au cazat la cochetul hotel Lev Intercontinental din Liubliana. Tricolorii au fost intimpinati de o vreme rece si ploioasa, care vineri dimineata s-a transformat in lapovita si ninsoare. Terenul este acoperit de un strat de 10 centimetri de zapada.

Marea problema a lui Hagi este insa alta. Liderul formatiei noastre, Adrian Ilie, a acuzat la ultimele antrenamente dureri serioase la aductorii piciorului drept, folosirea sa in partida din aceasta seara fiind incerta. Pe de alta parte, Hagi il va folosi in centrul apararii probabil pe stelistul Iulian Miu, acesta inlocuindu-l pe titularul de drept, Iulian Filipescu, devenit indisponibil. Pentru ca tot veni vorba, „Felipe“ este si el cu lotul national la Liubliana, nerezistind sa stea departe de colegii sai.

La rindul sau, antrenorul gazdelor din aceasta seara, Srecko Katanec, are nopti albe. Vedeta sa, Zlatko Zahovici, a declarat forfait dupa ce o accidentare rebela i-a jucat din nou feste la mijlocul saptaminii trecute. Iubit enorm la el acasa, Zahovici a declansat o adevarata isterie printre suporterii sloveni, multi dintre ei considerind ca potentialul echipei a scazut aproape la jumatate fara liderul ei. Mai mult, un alt titular, de data aceasta din aparare, Knavs, nu va putea evolua, asa ca Srecko Katanec va fi nevoit sa improvizeze.

Ramine de vazut ce se va intimpla in aceasta seara si speram ca romanii sa limpezeasca inca din prima mansa problema echipei calificate. De altfel, Adrian Ilie a spus recent intr-o conferinta de presa ca Nationala Romaniei nu se teme deloc de Slovenia si ca merge la Liubliana sa cistige.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS