25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Sintem intr-o situatie de provizorat si chiar critica“

„Sintem intr-o situatie de provizorat si chiar critica“

• Dupa cinci etape, oltenii nu au cunoscut infringerea • Bugetul anuntat (400.000 USD) a ramas doar o promisiune • Unii jucatori ar putea renunta in decembrie la contractele cu U Pro Volei • Urmeaza meciurile grele, cu Petrom (17 noiembrie) si Deltacons Tulcea (21 noiembrie), ambele in deplasare • Obiectivele echipei ar putea fi compromise daca Sala Sporturilor din Valea Vlaicii nu se va da in folosinta

Dupa primele cinci etape ale turului editiei campionatului 2001/2002, U Pro Volei, cu cinci victorii, se afla pe locul doi in clasament, la egalitate de puncte cu campioana „en-titre“, Petrom Ploiesti, dar oltenii au un setaveraj inferior gazarilor. In etapa a sasea (simbata, 10 noiembrie), oltenii primesc vizita studentilor de la U Cluj, meciul disputindu-se in Sala Sporturilor a LPS Slatina. Dupa aceasta partida, pentru U Pro Volei urmeaza adevaratele examene, confruntarile cu cele doua pretendente la sefia clasamentului, Petrom Ploiesti si CSM Deltacons Tulcea, ambele meciuri desfasurindu-se in deplasare si in decurs de doar cinci zile: 17 noiembrie (la Ploiesti) si 21 noiembrie (la Tulcea). Reamintim, echipa U Pro Volei functioneaza judiciar in baza unei asocieri in participatiune intre CSU, firma Poliuretan Invest Craiova si Fundatia Pro Volei. Cu un buget anuntat de 400.000 USD, oltenii si-au propus pentru urmatorii doi ani obiective curajoase: cistigarea titlului de campioana nationala (editia 2001/2002) si o participare consistenta in Cupele Europene (editia 2002/2003). Inaintea conferintei de presa de astazi, l-am abordat pe antrenorul-manager Constantin Chitigoi pentru a afla ultimele noutati din tabara oltenilor.

– Ce parere aveti despre echipa dumneavoastra dupa cele cinci etape de campionat?

– U Pro Volei a obtinut cinci victorii asteptate. Pot completa raspunsul cu amanuntul important ca echipa raspunde la comenzi. Cu toate problemele obiective si subiective pe care le avem in momentul acesta, baietii au demonstrat in teren ca vor. Si astfel, avem liniste.

– Vorbiti-mi despre nemultumirile „obiective si subiective“?

– In primul rind, accidentarile. Radulescu nici n-a apucat sa joace vreun meci oficial si abia prin ianuarie s-ar putea sa fie in teren. Este o „piesa“ de baza, dar trebuie sa ne descurcam fara el. De saptamina trecuta il avem si pe Harabagiu indisponibil, probabil pina la sfirsitul acestei luni. In aceasta situatie, nu am pe cine introduce in centrul formatiei! Astfel am fost obligati ca in meciul de la Piatra Neamt sa facem anumite improvizatii, gazdele s-au autodepasit si am cistigat cu greu partida. Intr-o situatie similara, Deltacons Tulcea a clacat la Bacau din cauza absentei unui singur titular (Purice). Oricum, echipa nu merge cum as vrea eu.

– Alte nemultumiri?

– Absenta Salii Sporturilor din Valea Vlaicii. In primavara, ni s-a promis cu fermitate ca cel mai tirziu in octombrie vom juca meciurile acolo. Am ramas cu promisiunile! N-are rost sa acuzam pe cineva, eu cunosc bine ce este in Craiova. In precedenta mea perioada de antrenorat in Banie

m-am imbolnavit de hepatita! Primarul Bulucea este aproape in permanenta pe santierul Salii, dar cel mai fericit termen reesalonat anuntat pare a fi Revelionul. Sintem intr-o situatie de provizorat si de naveta, situatie care ar putea avea efecte cumplite. Daca nici in ianuarie nu intram in aceasta sala, obiectivele echipei vor fi compromise! Nu este o scuza, ci o realitate. V-am explicat, sintem niste navetisti; obosesc oamenii, n-am control deplin asupra situatiei, ne antrenam intr-o sala si jucam in alta. Si ce public minunat este la Craiova!

– Dupa etapa cu U Cluj, vin meciurile grele.

– Vreau sa fac o precizare: turul acesta de campionat ma intereseaza din punct de vedere al pregatirii. Dupa cum probabil suporterii stiu, campioana se decide dupa terminarea returului, in turneele play-off. Asadar, eu acum trebuie sa-mi definitivez echipa si sa mi-o pastrez. A fost un mare avantaj ca am avut programate la inceput meciurile usoare, apoi aceste partide dificile – cu Petrom si Deltacons – se desfasoara in deplasare. Sa admitem ca pierdem la Ploiesti si Tulcea, desi eu zic ca ne jucam sansele. Deci, daca le pierdem, nu-i nici o tragedie. Mie imi trebuie in acest tur noua victorii, ca sa fim in coasta lor. Stiu eu ce sa fac pentru ca in retur sa ajung cu ei la „bataie“ pentru locul unu! Repet, play-offul este decisiv, atunci se decide campioana. Intr-adevar insa, adevarata valoare a echipei se va vedea in perioada urmatoare. Incepind de luni, am demarat pregatirile pentru cele doua meciuri adevarate, cu Petrom si cu Deltacons. Evident, pina atunci trebuie sa batem pe U Cluj.

– Indiferent de problemele din lot si de darea in functiune a Salii din Valea Vlaicii, obiectivul nu se schimba? Adica doriti sa aduceti titlul in Banie?

– Of, cum sa zic, totul in viata este reglabil. Cred ca ati inteles esentialul: daca conditiile promise la venirea mea se vor implini, putem lupta pentru titlu. Daca avem aceste conditii, putem lua titlul, daca nu…

– Ati adus in aceasta vara sase jucatori noi. Sinteti multumit de ei?

– N-as dori acum sa fac aprecieri publice. Sa va spun ca pina acum sint foarte multumit de Kovalenka, dar nemultumit de Salikov? Mai sint sase etape din tur si daca Salikov nu confirma, voi renunta la el. Nu pot sa ma pronunt despre Oprisor, deoarece n-am obtinut (din motive financiare) dezlegarea lui. Mai sint inca negocieri. Radulescu mi-a facut o impresie foarte buna in Grecia, dar acum este accidentat. Sint multumit, de asemenea, de Chitigoi jr., Parpala si Harabagiu, dar nu mai dezvolt subiectul.

– Ca manager, sinteti multumit de cum decurg lucrurile in ceea ce priveste organizarea profesionista intentionata la U Pro Volei?

– Sint foarte multumit de sprijinul domnului Dragos Cotarcea, „stilpul“ acestei echipe, din toate punctele de vedere, apreciez receptivitatea primarului Bulucea, eforturile presedintelui Fundatiei Pro Volei, Iulica Baloi. Sint nemultumit total de modul cum orasul, adica oamenii de afaceri, nu se implica in a face din U Pro Volei o echipa profesionista, care sa reinvie traditia voleibalistica europeana a Craiovei.

– La conferinta de presa premergatoare inceperii campionatului, directorul economic al Fundatiei a anuntat si sponsori noi linga echipa: Popeci, Comcereal, Pan Group.

– Deocamdata, doar Pan Group, prin persoana directorului Busuioc, va fi alaturi de echipa, prin semnarea unui contract de sponsorizare. In rest nimic, nimic…

– Cum este cu bugetul anuntat, de aproximativ 400.000 USD?

– Si eu m-am intrebat, de fapt l-am intrebat pe directorul economic al Fundatiei, cel care a anuntat in conferinta de presa, P. Gongu: unde sint cei 400.000 USD? In acest moment, n-avem nici un dolar! Sper sa nu intram intr-o situatie critica.

– Nu inteleg prea bine…

– In decembrie, s-ar putea pierde echipa. Daca treburile nu merg cum trebuie, s-ar putea ca unii jucatori sa renunte la contracte. Nu pot intra in alte amanunte, dar angajamentele contractuale pe acest an nu pot fi integral respectate. Eu nu cer 400.000 USD, dar cel putin 250.000 – 300.000 USD avem nevoie. U Pro Volei se lupta insa cu echipe care au acest buget de 400.000 USD. Daca acum alti oameni de afaceri din Craiova nu se implica financiar, ma abtin de la comentarii. As atrage doar atentia ca cel putin noua jucatori de la U Pro Volei pot pleca la alte echipe din tara pentru un salariu de patru ori mai mare. Eu trag un semnal de alarma, deoarece Dragos Cotarcea nu poate rezista singur. Daca s-ar asigura bugetul de care v-am vorbit, daca s-ar implini si conditiile necesare performantei, Craiova ar putea avea o echipa de nivel european. Eu raspund de acest „angajament“, eu imi rup gitul, – cum se spune – daca nu-l realizez. Dar nu asa, numai cu promisiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS