17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Veniti la stadion ca trebuie sa mergem la Mondiale!“

„Veniti la stadion ca trebuie sa mergem la Mondiale!“

Fundasul Cristian Chivu a spus ieri ca a ajuns cu intirziere la echipa nationala, deoarece Co Adriaanse, antrenorul formatiei sale de club, Ajax Amsterdam, a refuzat sa-l invoiasca de la o sedinta de analiza a unei partide de campionat. Chivu a ajuns la Bucuresti abia luni seara.

La antrenamentul de ieri-dimineata al echipei nationale a Romaniei au participat Stelea (Salamanca) si Chivu (Ajax), insa ultimul s-a pregatit separat. Chivu a afirmat ca Romania are prima sansa in barajul cu Slovenia, deoarece formatia romana este mai bine cotata si are un lot mai valoros. „Putem obtine calificarea la Campionatul Mondial inca de la Liubliana, dar nu vom putea spune ca sintem calificati decit dupa meciul de la Bucuresti“, a spus Chivu.

La rindul sau, Gica Popescu a spus: „Avem nevoie mare de aceasta calificare. Fotbalul romanesc rezista celui international numai prin rezultatele echipei nationale. Imi doresc calificarea la al patrulea turneu final al Campionatului Mondial mai mult decit mi-am dorit-o la primul la care am participat eu, cel din Italia ’90. Vrem sa ne intoarcem cu un rezultat pozitiv de la Liubliana. Noi avem o mai mare experienta si un plus de valoare.“

Selectionerul Gica Hagi a spus ca jucatorii prezenti la lot manifesta pofta de joc si au un angajament foarte bun. „Echipa Romaniei are valoare, este mai experimentata, dar aceste calitati trebuie demonstrate pe teren. Slovenia are o mare forta de grup. Istoria si participarea la mai multe turnee finale sint de partea noastra, dar acest lucru trebuie sa se vada si la dubla cu slovenii. Daca as avea un mesaj pentru publicul din Romania, acesta ar fi: «Veniti la stadion, pentru a-l umple! Veniti, ca trebuie sa mergem la Mondiale!»“ a spus Hagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS