17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSase medalii de aur si doua de bronz

Sase medalii de aur si doua de bronz

Andreea Raducan, Marian Dragulescu si Marius Urzica au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului

Gimnasta romana Andreea Raducan a cistigat ieri, la Gent, doua medalii de aur, in cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastica artistica. Mai intii, Andreea a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului in proba de birna, fiind notata cu 9,662, devansindu-le astfel pe Ludmila Ejova (Rusia) si pe Sun Xiaojiao (China). Peste putin timp insa, Andreea a cistigat si medalia de aur in proba de sol. Raducan a fost notata cu 9,550. Gimnasta si-a mai trecut simbata in palmares o medalie de bronz, pe care a cucerit-o in proba de sarituri, desfasurata simbata. Andreea Raducan a fost cea mai premiata sportiva la concursul din Belgia.

Un alt gimnast roman, Marian Dragulescu, a cucerit doua medalii de aur. Prima dintre ele a obtinut-o simbata, cind a devenit campion mondial in proba de sol. Medalia de aur a fost cistigata si de bulgarul Jordan Jovtchev, ambii gimnasti primind nota 9,550. Marian Dragulescu a fost imbatabil si ieri, cind a cucerit medalia de aur in proba de sarituri. Marius Urzica a cucerit simbata medalia de aur in proba de cal cu minere. Urzica, notat cu 9,800, i-a devansat pe chinezul Xiao Qin si pe ucraineanul Olexander Beresh.

In total, Romania a obtinut sase medalii de aur si doua de bronz. Zilele trecute, reprezentativa feminina a cucerit medalia de aur in concursul pe echipe, iar Andreea Raducan a cistigat o medalie de bronz la individual compus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS