5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBatalie pentru un loc in sferturi

Batalie pentru un loc in sferturi

• Partida se disputa pe vechiul stadion al Sibiului, aflat la marginea orasului • Gloria a refuzat sa joace pe „Municipal“, intrucit primaria locala cerea 2.000 de dolari • Neagoe nu a facut deplasarea, fiind menajat

Optimile Cupei Romaniei

Gloria Bistrita – Extensiv

• Stadion „Independenta“ Sibiu, miercuri, ora 14.00.

• Formatii probabile:

Gloria: Cimpeanu – Mindrean, Coroian, V. Popa, Jula, Miszti – Sinmartean, Velcea, Cioloboc, Ceausu – Turcu. Antrenor: C. Cirstea.

Extensiv: Stoianov – Mieila, Cotora, Panc – Laczko, Sola, Vancea, Cristescu, Malaele – Musat, Ristea. Antrenor: S. Cirtu.

• Vor arbitra: M. Dorobantu – E. Pirvulescu, A. Damian. Observator: A. Huzu.

• Celelalte partide: Rapid – FC Arges (se joaca la Fieni), Dinamo – Sportul Studentesc (stadion „Cotroceni“ Bucuresti), UM Timisoara – Astra Ploiesti (Tirgu Jiu), Minaur Zlatna – FC Brasov (Fagaras), FCM Bacau – FC Bihor (Bistrita), Ceahlaul Piatra Neamt – Cimentul Fieni (Buzau).

FC Extensiv isi masoara astazi fortele cu o divizionara A intr-un meci contind pentru optimile de finala ale Cupei Romaniei. Este vorba despre Gloria Bistrita, o formatie condusa de cel mai influent presedinte de club de pe meleagurile noastre. Delegatia olteana se teme mai mult de Jean Padureanu decit de echipa bistriteana, care a pierdut duminica, pe propriul teren, partida cu Dinamo Bucuresti. Presa centrala a scris ca intilnirea a fost „un circ ieftin in ograda lui nea Jean“. Precedentele dispute dintre olteni si bistriteni, desfasurate in editia 1999/2000 a Diviziei A, au fost cistigate de oamenii lui Padureanu. De aceasta data, chiar daca pornesc cu sansa a doua, Extensiv doreste sa realizeze un meci bun si, daca partida se va juca numai pe gazon, sa obtina calificarea. Oltenii au eliminat in faza precedenta a Cupei pe FC National, una dintre cele mai valoroase formatii din primul esalon.

Partida se va disputa pe vechiul stadion din Sibiu, aflat undeva la marginea orasului, care in prezent gazduieste partide din Divizia C. Deci nu vor fi cine stie ce conditii pentru o buna desfasurare a partidei, pe arena putind incapea cel mult 500 de spectatori. Primaria Sibiu a cerut 2.000 de dolari pentru ca meciul sa se joace pe stadionul „Municipal“, cel mai mare din oras, cu o capacitate de 15.000 de locuri, insa clubul organizator, Gloria Bistrita, a refuzat propunerea. Bistritenii au avut motive intemeiate: „Municipalul“ sibian nu mai dispune de energie electrica, gaze si apa, toate aceste facilitati fiind sistate din cauza datoriilor.

Dupa ce au efectuat un antrenament pe propria baza sportiva, craiovenii au plecat ieri la prinz spre Sibiu si s-au cazat la hotelul Continental. Sorin Cirtu va efectua citeva modificari in primul „unsprezece“ fata de intilnirea cu FC Baia Mare, intrucit vor reveni pe teren Mieila, Vancea si Panc, care si-au ispasit etapa de suspendare. In schimb, Sima si Neagoe au ramas acasa. Daca primul este accidentat, Neagoe a fost menajat si nu va juca in aceasta partida. Despre intilnirea de la Sibiu, presedintele clubului oltean, Fane Zofei, a spus: „Va fi un prilej potrivit pentru noi de a testa valoarea echipei intr-o confruntare cu o formatie din primul esalon, acolo unde dorim sa ajungem si in sezonul viitor. Ne luptam pentru promovare – acesta este obiectivul nostru prioritar – si vom juca la Sibiu de la egal la egal cu Bistrita“.

Dupa meci, jucatorii Extensivului vor reveni in Banie, unde se vor antrena pina vineri, cind vor pleca spre Resita pentru meciul de simbata cu echipa locala CSM, din cadrul etapei a 13-a a Diviziei B.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS