5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSportul international este alaturi de SUA

Sportul international este alaturi de SUA

Presedintele Comitetului International Olimpic, Jacques Rogge, si-a exprimat, intr-un comunicat dat publicitatii la Lausanne, regretul fata de atentatele care au avut loc in Statele Unite, adaugind ca miscarea olimpica este alaturi de familiile victimelor. „Atrocitatea atacurilor repetate de marti, din Statele Unite, a provocat un adevarat soc la CIO“, a afirmat Jacques Rogge, care a transmis condoleante presedintelui SUA, George Bush, Comitetului Olimpic din SUA (USOC) si Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de iarna de la Salt Lake City (SLOC), din anul 2002.

Competitii anulate

Seria de atentate din Statele Unite a dus la anularea majoritatii competitiilor sportive din aceasta tara. Partidele care trebuiau sa se desfasoare marti, in cadrul turneului feminin de tenis din Hawai, au fost aminate. Presedintele Ligii Nationale de Base-Ball, Allan H. Selig, a anuntat ca cele 15 meciuri din MLB, programate sa se desfasoare marti, au fost anulate din motive de securitate si din respect pentru doliul national provocat de tragicele atentate. De asemenea, au fost anulate patru partide din Liga Nationala de Fotbal (MLS) programate pentru miercuri, precum si doua meciuri din Cupa Statelor Unite la fotbal feminin, in care urmau sa se intilneasca echipele Germaniei si Chinei si nationalele Statelor Unite si Japoniei. Este posibil, de asemenea, sa fie anulata partida de simbata, de la Madison Square Garden de New York, dintre pugilistul portorican Felix Trinidad si americanul Bernard Hopkins, contind pentru unificarea titlului mondial la categoria mijlocie.

Satul sportivilor a fost inchis

Satul sportivilor participanti la Jocurile Mediteraneene a fost inchis pentru seara de marti, in urma atentatelor care s-au produs in Statele Unite, a anuntat directorul tehnic al Federatiei Franceze de Atletism, Jean-Francois Coquand. Satul, unde sint cazate 23 de delegatii, este situat la Rades, aflat la aproximativ 20 de kilometri sud de Tunis. Ministrul francez al Tineretului si Sportului, Marie-George Buffet, intentioneaza sa repatrieze rapid toti sportivii francezi aflati la Jocurile Mediteraneene, in cazul in care situatia din Statele Unite se va agrava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS