8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRenunțarea la zahăr, benefică pentru sănătate

Renunțarea la zahăr, benefică pentru sănătate

Zahărul, în diferitele sale forme, se ascunde în multe dintre alimentele pe care le consumăm zilnic. Nu este întotdeauna ușor ca să scăpăm de el, dar mulți medici și homeopați sunt de acord că beneficiile pentru sănătate merită.

O persoană obișnuită consumă 150 de kilograme de zahăr pe an. Aceasta înseamnă o mulțime de calorii goale. Mai mult, consumul excesiv de zahăr determină eliberarea hormonului insulină, conform www.dcnews.ro. La început, acest lucru vă poate oferi mai multă energie, dar, în timp, metabolismul devine ineficient și începeți să vă simțiți letargic. Prea mult zahăr poate provoca, de asemenea, inflamații care, potrivit medicilor Roizen și Oz, vă aduc un risc ridicat de a dezvolta tensiune arterială ridicată și diabet, notează Livestrong.

Eliminați toate alimentele care conțin zahăr

Îndepărtați toate formele de zahăr din dietă, timp de 21 de zile, sau mai mult.
Începeți prin a elimina toate alimentele care conțin zahăr. Doriți să evitați orice conținut de zahăr alb sau brun, zahăr brut, fructoză, maltoză, sorbitol, suc de trestie evaporat, xilitol și malț de orz? Această curățare este ușor de făcut pe cont propriu, dar dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar, există pe piață un număr de cărți și programe de detoxifiere a zahărului.
Încercați să mâncați proteine slabe la fiecare masă. Acest lucru vă ajută la stabilizarea glicemiei și la prevenirea poftelor. Iaurtul simplu neîndulcit, cu puține fructe proaspete, ștevia sau agave sunt un desert minunat.

Avantaje

Avantajele eliminării din alimentație a produselor care conțin zahăr sunt numeroase. Pentru început, veți pierde în greutate. Veți avea mai multă energie și concentrare, vă veți simți mai puțin nervos și veți dormi mai bine. LDL-ul sau colesterolul rău vor scădea și veți arăta mai puțin pufos. Dacă suferiți de orice fel de afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul, eczema sau dermatita seboreică, simptomele dumneavoastră vor dispărea complet sau vor fi mult reduse.

Efecte secundare

Eliminarea zahărului din alimentație, mai ales dacă ați consumat mult până acum, este grea la început. S-ar putea să vă simțiți obosit, aproape ca și cum ați lupta cu gripa și să experimentați dureri de cap. Aceste simptome ar trebui să treacă după primele două zile, pe măsură ce corpul se adaptează noului regim. Dacă, totuși, vă simțiți rău, ar putea fi un semn al rezistenței la insulină sau al hipoglicemiei, deci asigurați-vă că mâncați suficientă proteină și consumaţi alimente cu un nivel scăzut de glicemie, şi anume majoritatea fructelor și legumelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS