31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSCJU Craiova organizează concurs pentru postul de director de îngrijiri

SCJU Craiova organizează concurs pentru postul de director de îngrijiri

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova organizează concurs pentru pentru ocuparea funcţiei de director de îngrijiri din cadrul comitetului director al unităţii medicale. Managerul spitalului, Eugen Georgescu, spune că examene vor fi organizate în perioada următoare şi pentru funcţia de director medical şi funcţia de director financiar.

„Atât directorul de îngrijiri, cât şi directorul medical şi cel financiar sunt parte din comitetul director al unităţii medicale şi atâta timp cât directorul este numit prin concurs şi aceştia trebuie numiţi astfel pentru o mai mare responsabilizare”, a menţionat Georgescu pentru GdS.

În prezent, funcţia de director de îngrijiri este ocupată de as. Ovidiu Cătălina, iar cea de director financiar de Gabriela Tănasie. Directorul medical de la SCJU Craiova este medicul Adrian Dobrinescu, numit în funcţia la finalul lunii noiembrie.

În ce constă examenul pentru funcţia de director de îngrijiri şi când are loc

Conform anunţului publicat de unitatea medicală, concursul pentru ocuparea funcţiei de director de îngrijiri cuprinde trei probe de evaluare. Candidaţii vor susţine un test-grilă pentru verificarea cunoştinţelor din legislaţia specifică postului, dar şi un proiectul de specialitate pe o temă din domeniul de activitate al postului. A treia probă este un interviu.

Depunerea dosarelor de înscriere la concurs se face în termen de 10 zile lucrătoare de la data afişării anunţului, la sediul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în perioada 11.01.2024 – 25.01.2024.
Concursul pentru ocuparea funcţiei de director de îngrijiri din cadrul comitetului director al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova se va organiza în perioada 5 – 8 februarie.
În data de 05.02.2024, va avea loc proba scrisă. Pe 08.02.2024, candidaţii vor susţine oral proiectul de specialitate şi vor participa la interviul de selecţie. 08.02.2024
Tot pe 8 februarie vor fi afişate rezultatele, iar pe 9 februarie vor putea fi depuse eventualele contestaţii.

Viitorul director de îngrijiri ar trebui să analizeze situaţia spitalului şi să ofere soluţii pentru probleme „critice”

Proiectul de management al candidaţilor ar trebui să includă o descriere a situaţiei actuale a spitalului, cu puncte forte, slabe, oportunităţi şi ameninţări (analiza SWOT), identificarea problemelor „critice”, selecţionarea unei probleme prioritare cu motivarea alegerii făcute şi dezvoltarea planului de management pentru problema prioritară identificată.
Printre temele cadru pentru lucrarea de specialitate se numără calitatea serviciilor medicale din spital, pregătirea profesională a personalului mediu, aşteptările pacienţilor, comunicarea dintre asistenţi şi pacienţi, condiţiile igienico-sanitare sau controlul infecţiilor intraspitaliceşti.

Citeşte şi: Călător în congelator, la numai 3 lei, cu RAT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS