19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateDiete si fitnessCe capcane poate ascunde detoxifierea cu pepeni verzi. Cum poți ajunge să te trezești cu kilograme în plus

Ce capcane poate ascunde detoxifierea cu pepeni verzi. Cum poți ajunge să te trezești cu kilograme în plus

Este sezonul de pepeni verzi, fructele-vedetă ale verii, iar multe persoane aleg, în această perioadă, să facă detoxifiere cu pepene. Acestea consumă exclusiv sau aproape exclusiv pepene timp de o săptămână sau chiar mai mult.

Chiar dacă e vară, e foarte cald, iar pepenele verde pare, la prima vedere, o hrană ușoară și sănătoasă, este cu adevărat „detoxifiere” cu pepene o alegere corectă pentru sănătatea ta?

Aflăm care sunt avantajele, dar și capcanele „detoxifierii” cu pepene roșu dintr-o discuție cu Lygia Alexandrescu – consultant în nutriție sportivă, educație alimentară și comunicare nutrițională.

Pepenii verzi conțin foarte mult potasiu și elimină din lichidele de retenție hidrică

În special vara, există această formă de fasting – de a „posti” cu un anumit tip de fruct, în special cu pepene, explică Lygia Alexandrescu pentru HotNews.ro. „Se poartă foarte mult în această perioadă de vară. Mai ales pecntru că pepenele conține foarte mult potasiu și elimină din lichidele de retenție hidrică”, spune nutriționistul.

Așa se face că unele persoane obișnuiesc, vara, pe parcursul unei zile, să consume doar pepene. De asemenea, se face acest lucru și cu alte fructe, precum cireșe, căpșuni, caine, piersici etc. „Sigur că, dacă starea de sănătate permite – adică nu vorbim despre probleme cu rinchii sau diabet – lucrul acesta se poate face în mod uzual pentru o zi”, spune Lygia Alexandrescu.

„Pepenele consumat dimineața, pe stomacul gol, are beneficiul de a mobiliza reziduurile de peste noapte”

În siguranță mai mare este însă cineva care vrea să consume mai multe fructe și le consumă în prima jumătate a zilei. „Ne trezim și mâncăm pepene. Pentru că pepenele consumat dimineața, pe stomacul gol, are beneficiul de a mobiliza reziduurile de peste noapte. De asemenea, de a menține sub control pofta de dulce și de a hidrata foarte bine”, explică nutriționistul.

Pepenele consumat întreaga zi poate însemna risc de deshidratare. Combinat cu alte alimente, poate aduce kilograme în plus pe cântar

Consumând însă pepene toată ziua, riscul este până la urmă de deshidratare. Asta deoarece acel potasiu va elimina în permanență lichide, avertizează Lygia Alexandrescu. În plus, nu există proteine în pepene.

Citește întreg articolul pe Hotnews.

Citește și: Femeie dispărută de acasă, în Dolj. Dacă ați văzut-o, sunați la poliție!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS