18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePlante eficiente pentru depresie și anxietate

Plante eficiente pentru depresie și anxietate

Plante eficiente pentru depresie și anxietate. Anxietatea apare atunci când o persoană este nervoasă sau se simte în pericol. Corpul acționează într-un mod care pune persoana în tensiune, pregătită să reacționeze la una dintre aceste situatii stresante. Simptomele anxietății sunt numeroase și pot varia.

Plantele medicinale pot fi de ajutor în combaterea stresului și depresiei prin proprietățile lor terapeutice. Aceste pot ajuta la calmarea sistemului nervos, îmbunătățirea stării de spirit și reducerea anxietății. Există plante care sunt foarte utile pentru calmarea și prevenirea momentelor de incertitudine și stres, conform doc.ro.

Busuiocul

Această plantă te ajută să lupți cu depresia și stresul prin combaterea excesului de cortizol secretat în astfel de situații de glandele suprarenale. Așadar, busuiocul este o plantă adaptogenă. Adică poate ajuta organismul să se adapteze condițiilor dificile, sporindu-i rezistența în anumite condiții. Busuiocul este excelent și în lupta cu astenia ce apare în mod frecent când are loc schimbarea de anotimp.

Valeriana

Valeriana este o plantă cu proprietăți sedative, motiv pentru care este adesea folosită pentru a combate tulburările de somn, stresul și anxietatea. Acționează foarte intens și este unul dintre cei mai eficienți agenți antianxietate deoarece induce somnolență.
Se știe că este o plantă puternică. Trebuie evitată în combinație cu alcoolul, în timpul sarcinii sau alăptării și înainte de a conduce. De asemenea, poate fi dăunătoare și contraindicată persoanelor care iau sedative.

Verbena cu lămâie

Are proprietăți calmante, deci este eficientă în combaterea anxietății și este benefică și pentru sănătatea emoțională. Această plantă nu este recomandată în timpul sarcinii sau alăptării.

Muşeţelul

Dintre numeroasele proprietăți ale mușețelului, poate cea mai cunoscută este efectul său benefic asupra digestiei. De asemenea, are proprietăți anxiolitice care calmează nervii. Studiile au arătat că utilizarea mușetelului poate fi eficientă în reducerea simptomelor de anxietate și depresie. Un studiu publicat în jurnalul Phytomedicine a arătat că utilizarea mușetelului timp de opt săptămâni a dus la o reducere semnificativă a simptomelor de anxietate la participanții cu tulburări anxioase generalizate.

Menta

Menta este foarte bună pentru astfel de afecțiuni deoarece această plantă naturală are proprietăți relaxante și digestive. Nu este folosită doar pentru a calma anxietatea, ci este recomandată și persoanelor cu depresie. A fost folosită de zeci de ani pentru a trata nervozitatea, anxietatea și insomnia.

Lavanda

Lavanda are proprietăți relaxante. Această plantă este folosită în casă în diverse scopuri, de exemplu ca agent de aromatizare, ulei aromat sau insecticid. Datorită proprietăților sale relaxante, levănțica poate fi folosită pentru a îmbunătăți atât sănătatea fizică, cât și emoțională. Acționând ca un anxiolitic natural, infuzia de lavandă ajută la combaterea crizelor de nervozitate, iritabilitate, tahicardie și migrene.

Sunătoarea

Cunoscută pentru proprietățile ei calmante, sunătoarea e folosită din cele mai vechi timpuri pentru a da o stare de bine și liniște. Florile și frunzele de sunătoare sunt, în aceeași măsură, eficiente pentru calmarea nervilor, pentru combaterea stărilor de neliniște, dar și pentru obținerea unui somn odihnitor.
Poți bea o cană de infuzie pe zi, chiar și seara, ori trei, dacă situația e mai gravă. Tinctura de sunătoare e, de asemenea, o variantă eficientă, mai ales dacă astenia vine la pachet cu stări de nervozitate și insomnii.

Trebuie să știi că sunătoarea interacționează cu o serie de substanțe care se regăsesc în medicamente. De aceea, este bine să te consulți cu medicul tău dacă urmezi un anumit tratament și vrei să folosești și sunătoarea pentru combaterea depresiei.

Citeşte şi: Remedii naturale care pot opri căderea părului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS