21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCentrul de Imagistică de la Filantropia aşteaptă avizul de la CNCAN

Centrul de Imagistică de la Filantropia aşteaptă avizul de la CNCAN

Centrul de imagistică de la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova încă aşteaptă unda verde pentru a funcţiona. Deşi aparatura este instalată, gata pentru a veni în sprijinul pacienţilor, conducerea unităţii medicale nu poate da drumul activităţii până nu primeşte avizul de la CNCAN – Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare.

Centrul de imagistică de la Filantropia este dotat complet cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie: Computer Tomograf, RX fix şi mobil, Mamograf, Echograf şi RMN. Acesta din urmă a fost pus în funcţiune în cursul anului 2020 şi este utilizat, în prezent, pentru pacienţii internaţi la Filantropia.

„Vom avea, probabil, cel mai complet centru din oraş”

„Aparatura este instalată, sperăm că în cel mai scurt timp putem da drumul activităţii. Noi spunem că vom avea, probabil, cel mai complet centru de imagistică din oraş. Ne încurcă puţin şi blocarea posturilor, pentru că nu putem face angajări şi avem nevoie de resursă umană”, a transmis managerul spitalului, Liviu Radu.

Întrebat de GdS dacă imposibilitatea angajărilor implică blocarea centrului de imagistică, acesta a spus că, după autorizarea de către CNCAN, acesta va putea funcţiona, însă nu la capacitate maximă.
„Probabil că am putea da drumul activităţii, dar cu timp parţial, fără a putea funcţiona la capacitate maximă. Iar problema aceasta nu este doar la nivelul centrului de imagistică, avem oameni care se pensionează şi, practic, apare nevoia de angajări şi în alte secţii”.

Echipamentele, achiziţionate printr-un proiect cu fonduri europene

Echipamentele de la Centrul de Imagistică au fost achiziţionate în cadrul unui proiect accesat un proiect pentru combaterea răspândirii virusului Covid19, prin dotarea unității medicale. Proiectul s-a ridicat la valoare de 10 milioane euro, fonduri europene nerambursabile. În cadrul acestuia, s-au achiziţionat atât echipamente și materiale sanitare de protecție, cât și o linie completă de testare PCR, o ambulanță și aparatură medicală importantă.

Citeşte şi Argumentele împotriva grevei profesorilor – și de ce nu sunt de acord cu ele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS