20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a stins dr. Adriana Meltzer, coordonatorul campaniei de vaccinare din cadrul DSP Dolj

S-a stins dr. Adriana Meltzer, coordonatorul campaniei de vaccinare din cadrul DSP Dolj

Încă o veste tristă în lumea medicală din Craiova. Dr. Adriana Meltzer, medic primar epidemiolog, cunoscut pentru activitatea sa din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi coordonator judeţean al campaniei de vaccinare anti Covid, a încetat din viaţă. Anunţul vine la numai o zi după ce şi dr. Sever Popescu, şeful centrului medical din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, a decedat. 

„Oameni adevărați, Oameni cu suflete mari, cu zâmbetul pe buze, gata să ofere ajutor mereu, tuturor…Nici nu apucasem să mă dezmeticesc după aflarea veștii că Sever Popescu nu mai e lângă noi și acum aflu că și Adriana Meltzer a plecat în cer!”, a transmis, într-un mesaj pe Facebook, dr. Lucreţiu Radu.

„E atât de trist! Oameni buni, oameni frumoși! Rămânem mai săraci și mai triști! Dumnezeu să îi odihnească în pace și lumină!”, a scris şi fostul director executiv al DSP Dolj, Ludmila Prunariu.

Colegii de la DSP Dolj, copleşiţi de veste

Colegii de la DSP Dolj şi medicii care au cunoscut-o pe dr. Meltzer au fost şocaţi la aflarea veştii. Medicul avea de mai mult timp probleme de sănătate, însă apropiaţii nu se aşteptau la acest deznodământ.

„Nu avem cuvinte, pur şi simplu. A fost un OM extraordinar, dedicat întru totul profesiei sale, poate uneori mai mult decât lui însuşi. A coordonat cu atâta suflet campania de vaccinare. Suntem toţi răvăşiţi de această veste. Cu mare tristeţe şi durere ne despartim de un coleg şi un om minunat, un bun profesionist şi un prieten drag. Transmitem condoleanţe familiei. Odihnă veşnică, Adriana!”, a transmis colectivul DSP Dolj, coordonat de dr. Iuliana Manea.

„A dus greul în această bătălie împotriva Covid”

Dr. Adriana Meltzer a coordonat campania de vaccinare anti Covid de la nivelul judeţului Dolj, luptând împotriva Covid din prima linie, povesteşte colega sa, dr. Narcisa Dinică: „Era un om generos, optimist, neconflictual. A fost mereu foarte organizată în tot hăţişul schimbărilor şi al incertitudinii creat de pandemie. A dus greul în această bătălie cu noul coronavirus, cu responsabilitate şi curaj”.

După o muncă îndelungată în serviciul DSP Dolj, unde lucra din 1999, dr. Meltzer solicitase în luna decembrie a acestui an transferul la o altă unitate, însă destinul a avut alte planuri şi a îndemnat-o să se odihnească, alături de medicii din ceruri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS