17.9 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateCaz șocant în Vaslui: O tânără a murit pentru că mama nu și-a dat acordul pentru operație

Caz șocant în Vaslui: O tânără a murit pentru că mama nu și-a dat acordul pentru operație

Un caz șocant a avut loc în Vaslui. O tânără de 26 de ani, diagnosticată cu ocluzie intestinală, a murit pentru că mama sa nu și-a dat acordul să fie operată. A luat-o acasă pe semnătură, iar tânăra s-a stins după două zile. Poliția din Vaslui a declanșat o anchetă, scrie realitatea.net.

Gabriela, o tânără de 26 de ani din comuna vasluiană Bălteni, s-a născut cu un handicap grav, era imobilizată la pat şi nu putea comunica.  Duminică, 9 ianuarie, tânăra, însoţită de mama ei, a ajuns la spital cu dureri abdominale puternice. În urma consultului, medicii au diagnosticat-o cu ocluzie intestinală, apoi au decis să o interneze pe secţia Chirurgie, pentru a fi operată.

Mama a cerut externarea tinerei

Mama Gabrielei a fost, de asemenea internată, în calitate de tutore al unei persoane cu handicap. Conform protocolului, înainte de a ajunge în salon, cele două au fost testate împotriva COVID-19, iar mama a ieşit pozitivă la infectarea cu coronavirus.

„Femeia s-a prezentat în unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) împreună cu mama ei. Acolo a fost diagnosticată cu ocluzie intestinală, apoi internată pe secţia Chirurgie.

În aceeaşi zi au fost testate ambele împotriva COVID-19. Mama a ieşit pozitivă, iar pacienta negativă. A doua zi, pe data de 10 ianuarie, mama a refuzat orice intervenţie chirurgicală, orice tratament şi a cerut, sub semnătură, externarea fiicei ei”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui, pentru Vremea Nouă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS