14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO gură de aer pentru personalul SCJU Craiova: A scăzut numărul pacienţilor Covid din UPU

O gură de aer pentru personalul SCJU Craiova: A scăzut numărul pacienţilor Covid din UPU

Scăderea numărului de infectări cu noul coronavirus din ultimele săptămâni a început să se reflecte şi în numărul mai mic de internări în spitale. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, toate paturile de terapie intensivă pentru pacienţii Covid sunt în continuare ocupate. Însă nu mai există pacienţi în stare gravă care să aştepte eliberarea unui loc.

Miercuri, 17 noiembrie, în izolatorul Covid din Unitatea pentru Primiri Urgenţe (UPU) de la SCJU Craiova, erau doar patru pacienţi Covid. Niciunul dintre aceştia nu s-a prezentat cu o formă severă de boală.
„Situaţia arată ceva mai bine. Chiar dacă avem toate cele 30 de paturi din ATI Covid ocupate, nu avem niciun copil, iar vestea bună este că în UPU erau astăzi (miercuri – n.r.) doar 4 pacienţi Covid. Niciunul nu era în stare gravă, cu necesitate de internare în terapie. Această scădere a numărului de pacienţi Covid care se prezintă în UPU a început în urmă cu o săptămână”, a declarat pentru GdS Laurenţiu Ivanovici, directorul spitalului.

Personalul medical rămâne în gardă

Acesta spune că situaţia este acum sub control, iar cadrele medicale pot face faţă fără probleme cazurilor. „Numărul de pacienţi este semnificativ mai mic faţă de perioada de vârf, când aveam chiar 56 de pacienţi în UPU. A scăzut presiunea pe pesonalul din Urgenţă. Rămânem, totuşi, în gardă şi personalul medical redistribuit din alte secţii rămâne în izolator, pentru că nu ştim deocamdată cum vor evolua lucrurile. E posibil să apară zile cu mai mulţi pacienţi. Sigur că dacă această tendinţă de scădere va continua şi în perioada următoare, personalul se va întoarce în secţii. Dar cum nu e exclusă o creştere în viitor, e bine să fim pregătiţi. La fel şi în privinţa temporizării intervenţiilor chirurgicale, menţinem măsurile cu precauţie. Dacă însă numărul de pacienţi şi instalaţia de oxigen ne vor permite, vom relua şi aceste intervenţii”, transmite conducerea.

Chiar şi dacă trendul descendent se va menţine, SCJU Craiova nu va renunţa la niciunul dintre cele 30 de paturi pentru terapie intensivă. „Vom menţine această capacitate în secţia ATI Covid pentru a fi pregătiţi pentru orice. Se vorbeşte deja de valul 5, aşa că rămânem în gardă”, mai spune Ivanovici.

Incidenţă sub 3 la mie în Craiova

În Craiova, incidenţa cazurilor Covid era de 2,71 pe 17 noiembrie. La nivel judeţean, rata de infectare a scăzut la 2,41 cazuri în ultimele 14 zile. Conform celei mai recente raportări, au fost depistate 78 de noi persoane infectate. 44401 de doljeni au fost confirmaţi, până acum, oficial, cu Covid-19. Dintre aceştia, 1216 au decedat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS