11.6 C
Craiova
sâmbătă, 16 octombrie, 2021
Știri de ultima orăSanatate(VIDEO) Autoritățile vor să grăbească administrarea celei de-a 3-a doze de vaccin anti-COVID

(VIDEO) Autoritățile vor să grăbească administrarea celei de-a 3-a doze de vaccin anti-COVID

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat marţi că autoritățile iau în considerare administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 persoanelor predispuse la forme severe și persoanelor care prin natura meseriei au risc sever de infectare, precum personalul medical.

Platforma națională de programare este în curs de optimizare pentru programările la a treia doză, spune Valeriu Gheorghiță.

Doza a 3-a ar urma să fie administrată la minimum 6 luni după a doua doză. Valeriu Gheorghiță spune că se ia în considerare devansarea termenului pentru administrarea celei de-a treia doze, „ținând cont de situația epidemiologică”. O ședință de lucru pe această temă va avea loc săptămâna aceasta, potrivit HotNews.

Printre persoanele care vor avea prioritate la a treia doză se numără:

Bolnavii oncologici.

Pacienții care au trecut prin transplant.

Pacienții cronici – boli pulmonare, cardiovasculare, renale, endocrinologice – diabet zaharat, bolile cronice sub tratament imunosupresor.

Pacienții cu imunodeficiențe moderate sau severe.

Strategia pentru administrarea celei de-a 3-a doze a vaccinului este în lucru în acest moment, a precizat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

15.239 de noi infectări COVID-19, 352 de decese și...

Alte 15.239 de cazuri de COVID-19 au fost raportate...

ȘTIRI GdS