20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatate(VIDEO) Autoritățile vor să grăbească administrarea celei de-a 3-a doze de vaccin anti-COVID

(VIDEO) Autoritățile vor să grăbească administrarea celei de-a 3-a doze de vaccin anti-COVID

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat marţi că autoritățile iau în considerare administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 persoanelor predispuse la forme severe și persoanelor care prin natura meseriei au risc sever de infectare, precum personalul medical.

Conferință de presă

RO Vaccinare – Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV)#ValeriuGheorghita #CNCAV #RoVaccinare

Posted by Guvernul României on Tuesday, September 21, 2021

Platforma națională de programare este în curs de optimizare pentru programările la a treia doză, spune Valeriu Gheorghiță.

Doza a 3-a ar urma să fie administrată la minimum 6 luni după a doua doză. Valeriu Gheorghiță spune că se ia în considerare devansarea termenului pentru administrarea celei de-a treia doze, „ținând cont de situația epidemiologică”. O ședință de lucru pe această temă va avea loc săptămâna aceasta, potrivit HotNews.

Printre persoanele care vor avea prioritate la a treia doză se numără:

Bolnavii oncologici.

Pacienții care au trecut prin transplant.

Pacienții cronici – boli pulmonare, cardiovasculare, renale, endocrinologice – diabet zaharat, bolile cronice sub tratament imunosupresor.

Pacienții cu imunodeficiențe moderate sau severe.

Strategia pentru administrarea celei de-a 3-a doze a vaccinului este în lucru în acest moment, a precizat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS