8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePfizer va publica în octombrie datele privind vaccinarea copiilor cu vârste între 6 luni și 6 ani

Pfizer va publica în octombrie datele privind vaccinarea copiilor cu vârste între 6 luni și 6 ani

Pfizer anticipează că va publica datele unui studiu clinic privind eficacitatea vaccinării Covid-19 a copiilor cu vârste între 6 luni şi 6 ani cel mai devreme la sfârşitul lui octombrie, a declarat marţi directorul general al producătorului american de medicamente, Albert Bourla, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Datele despre vaccinul Covid pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani vor veni mult mai devreme, a spus el, fiind posibil să poată fi trimise Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din SUA până la sfârşitul acestei luni. „Apoi, depinde de FDA să analizeze şi apoi să ia o decizie”, a spus Bourla în timpul unui interviu acordat National Health Research Forum al Research! America.

Părinţi spun că sunt nerăbdători să îşi vaccineze copiii, mai ales că şcolile se redeschid

Comentariile directorului executiv apar în timp ce mulţi părinţi spun că sunt nerăbdători să îşi vaccineze copiii, mai ales că şcolile se redeschid şi varianta Delta extrem de contagioasă continuă să se răspândească. Tulpina a dus la o creştere a spitalizărilor în SUA, inclusiv în rândul copiilor mici, care nu sunt eligibili în prezent să primească vaccinurile.

Oficialii FDA au spus că ”lucrează non-stop” pentru a sprijini aprobarea vaccinurilor împotriva Covid-19

Până în prezent, vaccinul împotriva Covid-19 al companiilor Pfizer şi BioNTech a fost aprobat de FDA pentru persoanele de cel puţin 12 ani, în timp ce vaccinurile dezvoltate de Moderna şi Johnson & Johnson au fost autorizate pentru adulţi.
Vineri, oficialii FDA au spus că ”lucrează non-stop” pentru a sprijini aprobarea vaccinurilor împotriva Covid-19 pentru copiii cu vârste de sub 12 ani.

În prezent, există încă studii în curs de desfăşurare

Dr. Peter Marks, cel mai important expert al agenţiei, a declarat luna trecută că agenţia va acţiona cât mai rapid posibil în vederea aprobării vaccinurilor pentru copiii de sub 12 ani, odată ce companiile vor trimite date.
”În prezent, există încă studii în curs de desfăşurare şi astfel agenţia trebuie să aştepte ca firmele să trimită datele pentru aceste studii”, a spus el pe 23 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS